Povratak u normalu

Apple otvara sve trgovine u Kini

Situaciji s koronavirusom u Kini sve je bolja te su od danas sve Appleove trgovine u toj zemlji otvorene.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 03. 2020. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su početkom godine počele stizati informacije iz Kine o zarazi koronavirusom, slike prenatrpanih bolnica, praznih ulica i karantena, malo je tko pomislio da se tako nešto može dogoditi i u Europi i SAD-u, kao da živimo na udaljenim i nepovezanim planetima, a ne na drugim kontinentima.

Radikalne mjere tada su poduzele i brojne kompanije koji su privremeno stavile ključ u bravu, stala je proizvodnja i prodaja, pa se i Apple morao prilagoditi situaciji te zatvoriti sve svoje trgovine u Kini.

No kako su radikalni potezi koje je kineska vlada poduzela kako bi obuzdala daljnje širenje zaraze davali rezultate i situacija se počela smirivati, tako je i Apple ponovno počeo s otvaranjem trgovina. Do kraja veljače u Kini su već otvorili više od pola trgovina, a s otvaranjem su nastavili početkom ožujka, javlja Zimo.

Od kraja ovog tjedna, Apple je otvorio sve svoje trgovine u Kini, što je znak da se situacija ipak normalizira u tom dijelu svijeta.

S druge strane, virus, karantene i panika zavladali su dijelom Europe i SAD-a, te dok su u Kini sve njihove trgovine sada otvorene, Apple ih je zatvorio u Italiji.

Sličan scenarij moguć je i u drugim državama, no nadamo se kako smo sada svi shvatili poruku te da će, umjesto panike, prevladati zdrav razum, pridržavanje pravila ponašanja u trenutačnoj situaciji (češće pranje ruku, izbjegavanje masovnih okupljanja itd.), kao i samoizolacije za one koji se u njoj nalaze.

Također, u sve više država, uključujući i Hrvatsku, posao se seli u kućne urede, dok se fakulteti, škole i vrtići zatvaraju.

Takvi su nam potezi sve donedavno bili nezamislivi, no čini se da su neophodni i nadamo se da će donijeti željeni učinak i povratak u normalu i život prije korone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close