Ima se

Apple do sada isplatio 320 milijardi dolara razvojnim programerima App Store aplikacija

Apple je objavio novosti o svojem App Storeu, navodeći da su od 2008. godine do sada isplatili rekordnih 320 milijardi dolara (umanjeno za Appleovu proviziju) razvojnim programerima aplikacija.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 01. 2023. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč izazovima oko pridržavanja antimonopolskih odredbi u mnogim državama, Appleovo poslovanje App Storea nastavlja rasti što se može zaključiti prema njihovoj posljednjoj objavi.

Navode da više od 650 milijuna posjetitelja iz 175 regija diljem svijeta svaki tjedan posjeti App Store. Također se ponose svojom ponudom aplikacija koje korisnicima uvijek pružaju nova iskustva, prenosi Bug.

Iako se 320 milijardi dolara čini kao značajan broj on ipak "predstavlja samo djelić ukupne trgovine koju ekosustav aplikacija omogućuje", navode iz Applea. (Appleovi ukupni prihodi u tom periodu su bili oko 3,5 bilijuna dolara.)

Pa je tako jedno od važnijih App Store događanja bilo lansiranje aplikacije Apex Legends za pametne telefone i novi oblik društvenog umrežavanja s BeRealom, Appleovom "aplikacijom godine", prenosi TechCrunch.

Apple je također objavio i statističke podatke o drugim uslugama kao što su Apple Music, Apple Arcade, Shazam, Apple TV+ i druge koji nisu ništa manje impresivni.

Kopirati
Drag cursor here to close