Na zvučnicima

Amazon priprema besplatni glazbeni streaming servis

Korisnicima Amazonovih pametnih zvučnika već od ovog tjedna mogao bi biti dostupan besplatan glazbeni streaming servis koji bi se financirao reklamama.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 04. 2019. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od Amazonovih brojnih usluga koje nude korisnicima jest i glazbeni streaming servis, a iako nema službenih informacija o broju korisnika Music Unlimiteda, analitičari govore o oko 20 milijuna korisnika.

Ova brojka nije mala, no broj korisnika Spotifyja puno je veći, kao i broj korisnika Apple Musica koji se približava brojci od 60 milijuna.

Cijena Amazonovog Music Unlimiteda iznosi 9,99 dolara mjesečno, za korisnike usluge Prime ona je manja dva dolara, a korisnici koji glazbu slušaju samo putem zvučnika Echo plaćaju mjesečno samo 3,99 dolara.

Broj korisnika Amazonovog glazbenog servisa uskoro bi se moga višestruko povećati jer, prema informacijama s mreže, Bezos i ekipa pripremaju besplatan streaming servis – naravno, ništa nije u potpunosti besplatno pa, iako se za slušanje glazbe neće trebati plaćati novac, Amazon će zarađivati od reklama, javlja Zimo.co.

Također, besplatan glazbeni servis bit će dostupan samo vlasnicima Amazonovih pametnih zvučnika Echo te će katalog dostupnih pjesama biti ograničen, a ovo neće biti prvi takav besplatan glazbeni servis – Spotify već ima opciju besplatnog streaminga, no uz različita ograničenja i slušanje oglasa.

Za razliku od Spotifya koji je pod pritiskom investitora koji žele profit, Amazon si može priuštiti da sa servisom bude u crvenom jer vjeruju da bi "besplatna" glazba mogla povećati potražnju i prodaju njihovih pametnih zvučnika.

Iz kompanije Jeffa Bezosa ne žele komentirati ove inforamcije, a ima li istine u njima možda ćemo saznati već ovaj tjedan kada bi ga, navodno, Amazon mogao predstaviti.

Amazonovi pametni zvučnici s integriranim glasovnim asistentom sve su popularniji, a najmanji zvučnik Echo Dot na akcijama može se kupiti za samo 30-ak dolara tako da nije teško pretpostaviti da bi mogućnost besplatnog servisa za slušanje glazbe dodatno povećala potražnju korisnika za tim uređajima.

Kopirati
Drag cursor here to close