Revolucija

Motorola prijavila patent za samozacjeljujuće ekrane za mobitele

Sci-Tech / Svemir | 18. 08. 2017. u 10:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki patentni ured objavio je patentnu prijavu koja stiže iz Motorole, a opisuje tehnologiju za samozacjeljivanje ekrana mobilnih uređaja. U ovoj su kompaniji osmislili kako bi funkcionirao sustav koji je u stanju, u slučaju kad se staklo ekrana razbije ili ošteti na neki drugi način, popraviti oštećenje bez odlaska na servis.

Prije svega, ekran treba biti prekriven posebnim polimerom koji može "pamtiti" svoj izvorni oblik i vratiti se u njega prilikom brzog zagrijavanja. Ispod zaslona trebali bi biti smješteni elementi koji mogu zagrijati staklo na potrebnu temperaturu, a koji bi se pokretali – posebnom aplikacijom, piše Bug.hr.

Osim putem aplikacije i ugrađenih grijača ovakve bi polimerne ekrane trebalo biti moguće popraviti i drugim izvorima topline, poput tjelesne topline ili posebnog vanjskog grijača. Iako ovakav način popravljanja stakla zasigurno ne bi mogao zacijeliti baš sve vrste oštećenja, u Motoroli se nadaju da bi barem ona manja mogla biti lako popravljiva bez da se cijeli zaslon mora mijenjati na servisu.

Kopirati
Drag cursor here to close