Imaju program

Kina planira u ovoj godini lansirati do sada neviđen broj svemirskih letjelica

U budućnosti, Kina planira lansirati dvije teretne svemirske letjelice i dvije svemirske letjelice s ljudskom posadom na svoju svemirsku postaju.
Sci-Tech / Svemir | 22. 01. 2024. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekuje se da će Kina ove godine lansirati dosad neviđen broj svemirskih letjelica dok zemlja nastavlja napredovati u svojim programima istraživanja svemira.

Kina je u siječnju lansirala raketu Kuaizhou-1A i najveću svjetsku raketu na čvrsto gorivo Gravity-1, izvršila spajanje teretne svemirske letjelice Tianzhou-7 sa svojom svemirskom postajom i dovršila testiranje vertikalnog povratka rakete za višekratnu upotrebu, prenose tech-portali.

U budućnosti, Kina planira lansirati dvije teretne svemirske letjelice i dvije svemirske letjelice s ljudskom posadom na svoju svemirsku postaju.

"Prema planu za ovu godinu, Long March-2F (rakete nosači) izvršit će dvije misije lansiranja s ljudskom posadom. Raketa Long March-2F Y18 je u dobrom stanju na mjestu lansiranja, a raketa Y19 završila je završno sklapanje ", rekao je Liu Feng, glavni dizajner raketa nosača Long March-2F.

Osim toga, lunarna sonda Chang'e-6 prolazi testove na mjestu za lansiranje satelita Wenchang, a sletjet će na suprotnu stranu Mjeseca u prvoj polovini godine kako bi izvršila prvo prikupljanje uzoraka u svijetu s područja .

Centralna ekonomska radna konferencija održana krajem prošle godine predložila je izgradnju niza strateških industrija u nastajanju, poput komercijalnih svemirskih letova.

Kao rezultat toga, očekuje se da će komercijalna svemirska industrija doživjeti brz rast i razvoj ove godine.

Prvo kinesko komercijalno svemirsko mjesto za lansiranje u Wenchangu, južnokineskoj provinciji Hainan, doživjet će svoj prvi let, a izgradnja više satelitskih konstelacija bit će ubrzana ove godine, piše CGTN.

Kopirati
Drag cursor here to close