Stručna sprema

Zatražena provjera diploma uposlenih u Parlamentu BiH

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 01. 2019. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatraženo je da svi uposleni u Parlamentu BiH dostave diplome o stručnoj spremi na uvid. Provjeravat će se diplome svih uposlenih s viskom i srednjom stručnom spremom.

Tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović danas je potencirao ovo pitanje na Kolegiju Tajništva.

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH, piše Birn.

''Kao tajnika Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na popisu. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve uposlene u Parlamentu BiH'',  kazao je Vehabović Patriji, ističući da se "prvo u svojoj kući pospremaju stvari."

Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini. Diplome su krivotvorene i prodavane u privatnim školama u Kiseljaku i Širokom Brijegu.

Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.

''Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma'',  kazao je Vehabović za Patriju.

Kopirati
Drag cursor here to close