Nova odgojna grupa

Više mjesta za mališane vrtića u Konjicu

''Bilježimo veći broj zaposlenih, pa samim tim i veći broj roditelja koji imaju potrebu za korištenjem usluga obdaništa'' - naglasio je gradonačelnik.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2023. u 16:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječije obdanište "Zulejha Begeta" Konjic uz podršku Grada Konjica u novu pedagošku godinu ušlo je obogaćeno novom odgojnom grupom, namijenjenom predškolskom uzrastu od 5 do 6 godina, koja je roditeljima omogućila da svoje predškolce adekvatno pripremi za školu.

''Grad Konjic nastoji biti podrška svima koji aktivno rade i trude se poboljšati uvjete u ustanovama u korist onih koji su korisnici njihovih usluga. Uvidjevši opravdanost zahtjeva roditelja i menadžmenta dječijeg obdaništa, a shodno našim mogućnostima podržali smo otvaranje nove odgojne grupe kroz nabavku potrebne opreme, kako bismo omogućili da što veći broj djece bude uključen u predškolske aktivnosti'' - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je danas tim povodom posjetio Dječije obdanište ''Zulejha Begeta'' Konjic gdje se družio sa najmlađim sugrađanima.

Čestitao je direktorici i zaposlenicima na kvalitetnom radu, istaknuvši kako interes roditelja govori o njihovoj stručnosti, ali i stanju u kojem se nalazi grad Konjic i radno sposobno stanovništvo, priopćeno je iz konjičke Gradske uprave.

''Bilježimo veći broj zaposlenih, pa samim tim i veći broj roditelja koji imaju potrebu za korištenjem usluga obdaništa'' - naglasio je gradonačelnik.

Direktorica Dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta” Konjic Lejla Čolaković kazala je kako ovo predstavlja značajan korak u razvoju tog vrtića, ali i u pružanju boljih usluga u toj lokalnoj zajednici.

''Zahvaljujući podršci Grada Konjica uspjeli smo stvoriti uvjete za proširenje kapaciteta te time smanjiti liste čekanja, što je veoma značajno za obitelji s djecom. Nova grupa broji 22 djece i s ponosom možemo reći da trenutno imamo 97 dječaka i djevojčica u našoj odgojnoj ustanovi. Zahvaljujemo se gradonačelniku na posjeti ovim povodom i na ugodnom druženju sa našim mališanima, koji su imali priliku da razgovaraju, dobiju odgovore na pitanja koja ih interesuju i iskažu svoje želje'' - naglasila se Čolaković.

Kopirati
Drag cursor here to close