8 tisuća eura

Rotary Club Mostar u suradnji s rotarijancima iz Beča osigurao stipendije za 16 štićenika

Prošle godine je stipendirano 13 štićenika Dječijeg doma, a ovo ljeto toj instituciji je uručena vrijedna donacija u opremi, zahvaljujući Rotary clubovima iz Beča.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2023. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rotary club Mostar i Dječiji dom Mostar su potpisali sporazum o stipendiranju 16 štićenika te institucije, odnosno djece bez roditeljskog staranja. Stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno će se za svakog stipendistu isplaćivati tokom narednog perioda, a cilj im je da pomognu mladim ljudima bez roditeljskog staranja u njihovom obrazovanju.

Ukupna vrijednost projekta je 8000 Eura. Sredstva za stipendije su, u suradnji s Rotary clubom Mostar osigurali partnerski Rotary clubovi iz Austrije i pojedini članovi tih klubova. Tako su akciju na strani sponzora predvodili Rotary club Wien - Thalia, Rotary club Wien – Albertina, Rotary club Wien – Hietzing ali i gospodin Michael Gröller sa individualnom donacijom.

Riječ je o nastavku suradnje rotary clubova iz Mostara i Beča te podrške bečkih rotarijanaca štićenicima Dječijeg doma u Mostaru. Prošle godine je stipendirano 13 štićenika Dječijeg doma, a ovo ljeto toj instituciji je uručena vrijedna donacija u opremi, zahvaljujući Rotary clubovima iz Beča.

RC Mostar i Dječiji dom Mostar su prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji izrazili izrazitu zahvalnost velikodušnim ljudima iz Rotary klubova u Austriji koji su omogućili sredstva za podršku djeci kojoj takav vid podrške najviše treba.

U ime RC Mostar, sporazum je potpisao predsjednik Anel Pala, dok je u direktorica JU Dječji dom Mostar, Dalida Demirović bila potpisnik u ime Dječijeg doma.

Kopirati
Drag cursor here to close