Računala ne mogu zamijeniti učitelje

Prosvjetari u KS žele učenike u klupama

Iz Sindikata su istaknuli da će restrikcije i kombinirana nastava definitivno dovesti do pada kvaliteta obrazovanja, posebno u segmentu pravičnosti u odnosu na sve učenike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo suglasna je da se učenici vrate u školske klupe od 1. studenog, pokazuje anketa Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja u ovoj županiji.

Za povratak učenika u klupe izjasnilo se 62,5 posto prosvjetnih radnika, 21 posto smatra da treba nastaviti sa kombiniranim modelom nastave, a 16,5 posto je mišljenja da nastava za učenike treba biti online.

Iz Sindikata su naveli da su sproveli trodnevno anketiranje u svim osnovnim školama u Županiji, u kojem su se prosvjetni radnici izjašnjavali za jedan od tri modela izvođenja nastave od 1. studenog, s ciljem postizanja kvalitetnog obrazovanja u novonastalim okolnostima.

Rezultat ankete potvrđuje da računala ne mogu zamijeniti živu riječ i socijalnu interakciju, kao i da nastavnici i ostali radnici u školama rade dodatne poslove, da su radnici preopterećeni dodatnim obvezama, posebno onim koji su direktno povezani sa zdravstvenim i epidemiološkim mjerama, javlja Avaz.ba.

Iz Sindikata su istaknuli da će restrikcije i kombinirana nastava definitivno dovesti do pada kvaliteta obrazovanja, posebno u segmentu pravičnosti u odnosu na sve učenike.

''Sindikat će u narednom periodu tražiti osiguravanje boljih i adekvatnih uvjeta za rad, ne samo radnika već i učenika. Imperativ Sindikata i dalje će biti zdravlje i sigurnost radnika i učenika u školama, ali će se o kvalitetu obrazovanja morati govoriti i poduzeti sve što treba'', naglašeno je iz Sindikata.

Podsjetimo, nedavno je napravljeno i istraživanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koje kaže da skoro svi nastavnici srednjih škola žele sat od 30 minuta, većina ih želi da se svih sedam školskih sati provodi u učionici i nitko od njih ne želi stavljati sadržaj na platformu, poručio je Sindikat srednjih škola HNŽ-a.

Naime, mjesec dana od početka nastave Sindikat srednjih škola HNŽ-a koji nastavu izvode po hrvatskom nastavnom planu i programu izvršio je anketu članstva kako bi saznali što članovi misle o novonastalim okolnostima i izvođenju nastave u vremenu pandemije, s čime su zadovoljni, s čime ne.

Kopirati
Drag cursor here to close