Marija Barun

U Studentskom zboru ne znaju koliko se novca daje za projekte studenata!?

Nakon objave teksta intervjua na društvenim stranicama Zbora, dio teksta u kojoj je navedeno 8.000 KM, korigiran u ''oko 40.000 maraka''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 10. 2020. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršiteljica dužnosti predsjednika Studentskog zbora Marija Barun čini se da ne zna koliko novca krovno tijelo studenata mostarskog Sveučilišta izdvaja za projekte studenata.

Kako je kazala u intervju objavljenom u tiskanom izdanju Večernjeg lista Studentski zbor za projekte daje osam tisuća maraka, iako je iznos predviđen za to viši.

Foto: Bljesak.info / Intervju Marije Barun u Večernjem listu

''Studentski zbor svake akademske godine izdvoji oko 8.000 maraka za studentske projekte (ideje). Samim time potičemo studente za njihov aktivizam na svojim fakultetima. Bitno je spomenuti fond solidarnosti koji djeluje za manje fakultete, tj. koji broje manje studenata u smislu pomaganja realizacije njihovih projekata. Djeluje se na način da se studentima na iznos koji traže 60% maksimalno daje. Ovaj način daje podršku svim studentima ka njihovom aktivizmu'', rekla je Barun.

Inače, prema Proračunu SZ za akademsku 2019./20. godinu za projekte je planirano oko 60 tisuća maraka. Kako stoji u Proračunu, Studentski zbor isplaćuje novac ustrojbenim jedinicama za vlastite projekte 38.630 KM, a dodatno postoji stavka za fond solidarnosti za projekte manjih ustrojbenih jedinica koji iznosi 22.000 maraka.

Foto: Bljesak.info / Proračun 20. saziva Studentskog zbora

Nakon objave teksta intervjua na društvenim stranicama Zbora, dio teksta u kojoj je navedeno 8.000 KM, korigiran u ''oko 40.000 maraka''.

V.d. predsjednika, koja kako tvrdi potiče na aktivizam, izjasnila se kako Studentski zbor ne podržava održavanje prosvjeda studenata zbog smanjenja cijena školarina i održavanja online nastave, koji je zakazan u srijedu, 14. listopada u 15.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close