Studij koji želi

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' ponudio Lani Pudar besplatno školovanje

Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 02. 2023. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je Masterclass: Put do izvrsnosti na kojem su sudjelovali prof. dr. Damir Đedović i viša asistentica mr. Alena Ćemalović s Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te kao specijalna gošća zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar.

Poklon za Lanu

„Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru joj upućujem iskrene čestitke. Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira“ kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.

Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na pomoći i podršci.

„Zahvaljujem se rektorici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć.“ kazao je prof. dr. Đedović.

Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.

Pokloni za 46. godišnjicu Univerziteta

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić.

Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta nastavlja se Šahovskim turnirom koji će biti održan danas s početkom u 18 sati, a programom je predviđena Promocija znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata koja će biti održana u četvrtak, 16. veljače na Mašinskom fakultetu, zatim Promocija doktora znanosti u petak, 17. veljače na Fakultetu humanističkih nauka, dok je kao finalna aktivnost biti upriličena Svečana promocija i dodjela diploma u subotu, 18. veljače u Sportskoj dvorani Sjeverni logor s početkom u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close