Ideja-proizvod

Udruženje ''FORA'' objavljuje javni poziv svim zainteresiranim za sudjelovanje u radionicu maketarstva

Radionica je namijenjena za arhitekte, dizajnere i studente arhitekture i enterijera.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 03. 2022. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti "FORA" u goste dovodi OSA SCALE, arhitektonski duo koji se bavi izradom profesionalnih maketa i dizajniranjem lampi.

Cijela manifestacija će se održati u toku dva dana u razdoblju 25.3. i 26.3.2022.

Prvi dan je planirano predavanje na temu Ideja-proizvod 25.3.2022 god. u 19:00 sati u prostorijama malog amfiteatra u HD Herceg Stjepan Kosača.

Cilj predavanja je da pojasni važnost izrade prototipa i makete. Predavanje će se fokusirati na to koliko je bitno svaku ideju provjeriti kroz izradu prototipa ili makete u mjerilu te koji su to neophodni koraci i metode za realizaciju prototipa ili makete u kratkom vremenskom roku i kako pomoću najjednostavnijih metoda i alata postići najbolji rezultat.

Drugi dan manifestacije će se održati radionica na kojoj će sudionici proći kroz cijeli proces izrade makete od ideje do konačnog proizvoda. Početak radionice je planiran 26.03.2022 god. u 10:00 u prostorijama Američkog kutka.

Uzimajući u obzir činjenicu da u Mostaru postoje Arhitektonski fakultet i Studij Dizajn enterijera, studenti nemaju priliku da savladaju profesionalni nivo izrade maketa koje su od velikog značaja za ove profesije. U vremenu mnoštva pomagala (digitalne tehnologije, izrade 3D vizualizacija, videa, rendera, animacija) koji su na raspolaganju dizajnerima i arhitektima prvo mjesto i dalje zauzimaju prototip i maketa ako autor istinski želi provjeriti kvalitetu rješenja.

Cilj radionice je da sudionici usvoje način razmišljanja i prođu neophodne korake od ideje do realizacije modela u mjerilu.

Sav materijal za izradu makete će biti osiguran . Broj mjesta je ograničen i prijave na radionicu se trebaju slati na mail udruženja udruzenjefora@gmail.com. U prijavi navesti ime i prezime, kontakt telefon i zanimanje.

Radionica je namijenjena za arhitekte, dizajnere i studente arhitekture i enterijera. Prijave slati do 21.3.2022 god.

Tri najbolje makete će biti nagrađene, a odabir će izvršiti voditelji radionice.

OSA – Office for Spatial Affairs je arhitektonsko-dizajnerski biro iz Sarajeva, kojeg sačinjava mladi tim od troje arhitekata i jednog grafičkog dizajnera. Bave se projektiranjem, uređenjem enterijera i dizajnom i iza sebe imaju niz realiziranih projekata, kao što su objekti kolektivnog stanovanja, individualni stambeni objekti, projekti enterijera različitih namjena, enterijerske opreme i dr. Osnivači biroa su poznati po dizajniranju lampi, kao i izradi profesionalnih maketa za različite investitore.

Kopirati
Drag cursor here to close