Istraživački rad

Učenici iz Švedske odabrali Mostar

Stockholmski #GlobalaGymnasiet pohađa oko 700 učenika koji uče u poljima društvenih i prirodnih znanosti, umjetnosti, ekonomije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 02. 2024. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla dva tjedna OKC Abrašević bio je domaćin učenicima iz švedske gimnazije koji su za svoje istraživačke radove ove godine odabrali Mostar.

Stockholmski #GlobalaGymnasiet pohađa oko 700 učenika koji uče u poljima društvenih i prirodnih znanosti, umjetnosti, ekonomije. Škola ima dugo iskustvo bavljenja globalnim pitanjima, s posebnim fokusom na ljudska prava i održivost. U okviru završne godine, mladi Šveđani studijski posjećuju različite države te istražuju njihove kulturološke, geografske, društvene i političke kontekste. Kroz razgovore sa lokalnim akterima, organizacijama, institucijama i stanovništvom stiču različite perspektive na osnovu kojih su potom dužni napisati svoje završne radove.

''Veliko nam je zadovoljstvo da je njihovo istraživanje započelo upravo u OKC Abrašević gdje smo razgovarali o dugoj povijesti našeg prostora, problemima mladih, nezavisne kulture i uopće društveno-političkom kontekstu Mostara'', naveli su na svojim službenim stranicama iz OKC Abrašević.

Osim razgovora u ovom centru, organizirane su i dvije šetnje - posjet Partizanskom spomen-groblju te šetnju Avenijom socijalizma s Mape nevidljivih mostova.

‘’Zahvaljujemo se na zanimanju za naš rad i priču Mostara, s nadom da će nas učenici koje smo upoznali ponovo posjetiti. Posebno se zahvaljujemo za značajnu donaciju našoj biblioteci koja je sad obogaćena sa 30 novih naslova iz polja društvenih znanosti, kritičke teorije, politike, umjetnosti i povijesti’’, navedeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close