IT oprema

U osam škola HNŽ - Nagrađeni učenici za vrijeme provedeno volontirajući

U osnovnim školama u HNŽ organizirana je dodjela multifunkcionalne IT opreme i volonterskih potvrda za učenike koji su sudjelovali u projektu 'Volontiranje je cool!'
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 02. 2024. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U osnovnim školama sudionicama projekta, organizirana je dodjela multifunkcionalne IT opreme i volonterskih potvrda za učenike osnovnih škola sa područja Hercegovačko- neretvanske županije koje su sudjelovale u projektu 'Volontiranje je cool!' u 2023. godini, koji provodi Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA), a čiji je glavni donator i partner Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Pripadnost zajednici

Učenici i učenice su posvetili 100.000 volonterskih sati svojim lokalnim zajednicama jačajući pritom socijalne vještine koje se u suvremenom svijetu često zaboravljaju, kao što su solidarnost, tolerancija, empatija i osjećaj pripadnosti zajednici. Ceremoniji svečane dodjele nagrada i potvrda za učenike prisustvovali su brojni volonteri, nastavnici i gosti.

Foto: PR / Učenici i učenice su posvetili 100.000 volonterskih sati...

Učenici su pokazali veliku zainteresiranost za uključivanje u volonterske inicijative i projekte, posebno jer su sami mogli kreirati, osmisliti i davati svoje ideje za poboljšanje zajednice u kojoj žive.

Uključivanje učenika osnovnih škola u volonterske aktivnosti primjerenih njihovoj dobi izvrstan je način da djeca budu aktivni sudionici pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Učenici su se iskazali na poljima ekologije, humanitarnog rada, organizacije bazara, volontiranja u svojim školama i drugim udruženjima i ustanovama, pružanja pomoći školskim drugarima, te održavanja predavanja o značaju volonterizma.

Vrijednom multifunkcionalnom tehničkom opremom nagrađeno je 50 škola koje su tijekom cijele godine sudjelovale u volonterskim aktivnostima. Podrška je omogućena u okviru projekta „EU za lokalne zajednice“ koji financira Europska unija, a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u suradnji sa partnerskom organizacijom HELP

Vrijedne nagrade 

''Ured EU u BiH osigurao je vrijedne nagrade za svih 50 škola koje su sudjelovale u projektu, a danas smo imali priliku uručiti nagrade koju su za škole HNŽ osvojili vrijedni volonteri. Također, volonteri su za svoj angažman dobili i posebne volonterske potvrde koje će im biti od koristi prilikom apliciranja za stipendiju ili dalje školovanje“, naglasio je Zafir Šišić, direktor CROA-e.

Foto: PR / Nagrađeni učenici za vrijeme provedeno u volonterskim aktivnostima

Prijatelji projekta u 2023. godini bili su i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Federalni zavod za zapošljavnje, SHL, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo, Grad Ljubuški i Služba za zapošljavanje BPK Goražde, a veliku podršku pružila su i resorna ministarstva obrazovanja iz pet bh. kantona u kojima se realizira projekt, a koji su svojim suglasnostima dali priliku da se ove aktivnosti implementiraju.

Kopirati
Drag cursor here to close