Na štrajk spremni i drugi?

Tomić: Zahtjevi štrajkača na Sveučilištu su opravdani

Govoreći o zahtjevima za osnivanje sindikata, rekao je kako Uprava SUM-a podržava osnivanje sindikata na Sveučilištu u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 05. 2024. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zahtjevi svih onih osoba koje ističu problem plaća i neke druge materijalne potrebe opravdani su. Više smo puta komunicirali taj problem na svim razinama i s osnivačima smo imali više sastanaka usmjerenih prema rješavanju toga problema'', rekao je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, priopćeno je sa Sveučilišta.

Govoreći o zahtjevima za osnivanje sindikata, rekao je kako Uprava SUM-a podržava osnivanje sindikata na Sveučilištu u Mostaru.

''Smatramo da je upravo to snaga koja bi konačno mogla uvjeriti osnivače na promjenu pristupa sagledavanja značenja visokoga obrazovanja u društvu'', rekao je rektor Tomić.

Istaknuo je važnost suočavanja s pitanjima poput materijalnih potreba uposlenika dodavši ''da će se Uprava Sveučilišta uvijek opredijeliti za zajedničku borbu unaprjeđenja uvjeta rada unutar sveučilišne zajednice jer je ona zajednički dom svih uposlenika, menadžmenta, studenata i profesora''.

Nakon štrajka uposlenika na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije te, kako navodi spomenuti portal najave štrajka na drugim fakultetima Sveučilišta, objavili smo pismo rektora u kojem ističe kako je financiranje mostarskog Sveučilišta neodrživo ali i da oni kojima su poslana pisma na tu temu nisu odgovarali.

Podsjetimo, djelatnici Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije održali su jednosatni štrajk upozorenja, a pismo podrške stiglo im je od kolega s Agronomskog i prehrambenog-tehnološkog fakulteta.

Uputili su upozorenje o nejednakim i niskim primanjima te upozorili kako sav teret pada na džepove roditelja i studenata. O svemu smo tražili i očitovanje Studentskog zbora, ali odgovor nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close