Za promidžbu

Sveučilište u Mostaru angažiralo tvrtku vlastitog zaposlenika da snima filmove

Tvrtka obitelji Takač sa Sveučilištem je, navodi se, zaključilo ugovore u studenom 2021. i veljači 2022. godine
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 07. 2022. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru je za izradu promidžbenih filmova angažiralo je tvrtku svog zaposlenika, Franje Takača.

Kako je objavljeno na Portalu javnih nabava Sveučilište je putem dva izravna sporazuma angažiralo tvrtku Media Event d.o.o. čiji je osnivač, prema podacima Registra poslovnih subjekata BiH, Franjo Takač, dok je direktor tvrtke Helena Takač.

Tvrtka obitelji Takač sa Sveučilištem je, navodi se, zaključilo ugovore u studenom 2021. i veljači 2022. godine. Vrijednost ugovora iz 2021. godine bila je 5.990 KM, dok je iz ove godine iznos deset maraka manji.

Je li tvrtka Media Event d.o.o. bila angažirana za druge poslove javnih institucija nije poznato, jer tvrtku nije moguće pronaći među registriranim ponuđačima na Portalu javnih nabava.

Franjo Takač, docent je i pročelnik studija novinarstva upravo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta. Takač uz funkciju pročelnika, nosi i titulu prvog čovjeka Sveučilišne televizije SUM TV.

Foto: Bljesak.info / Ništa ne može promaknut

Iako je docent i poduzetnik Takač pokrenuo prvu internetsku televiziju u BiH, Prvi TV, te bio angažiran na Radioteleviziji Herceg Bosne, javnosti je ostao u sjećanju kada je 2020. godine sa zgrade Rektorata Sveučilišta snimao studente koji su prosvjedovali.

Kopirati
Drag cursor here to close