Šutnja

Prazne prijetnje i šutnja Rektorata Sveučilišta u Mostaru

Rektorat Sveučilišta u Mostaru i dalje šuti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2020. u 11:57 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon službenih pismenih upita putem službenog e-maila i nekoliko telefonskih poziva koje su novinari portala Bljesak.info od sredine listopada upućivali Rektoratu Sveučilišta u Mostaru, odgovor na pitanja o trošarinama zbog kojih su održani studentski prosvjedi još uvijek nismo dobili.

Zoran Tomić, trenutni rektor Sveučilišta, inače po Wikipediji, stručnjak za proučavanje odnosa s javnošću, teoriju komunikacija i političku komunikaciju, kao i njegov ured brane se šutnjom.

Nakon dva studentska prosvjeda na kojima su studenti Sveučilišta tražili razgovore s rektoratom, zbog provođenja online nastave i visokih školarina, rektor je neizravno odgovorio na sastanku kolegija dekana Sveučilišta u Mostaru da će se nastava odvijati kombinirano, a prosvjede je nazvao predizbornim aktivnostima pojedinih stranaka.

Na posljednjem prosvjedu 13. studenog, na kojem se i nije okupio velik broj studenata, zatražena je ostavka rektora Zorana Tomića, koji je kako je rekao student Dario Hrkać diskriminrao studente po političkom opredjeljenju i prosvjed nazvao 'politikom'.

Nakon toga, stizale su 'prijetnje' da će se studenti prijaviti policiji.

Sveučilište u Mostaru 16. studenog službeno je pokrenulo postupak pred Etičkim povjerenstvom Sveučilišta zbog neovlaštenog ulaska u zgradu Rektorata, vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika protiv studenata Marka Vračevića, Mladena Tomića i Daria Hrkaća čija prijava uključuje i neovlašteno snimanje i stavljanje snimaka u promet putem interneta, priopćeno je na službenoj stranici Sveučilišta.   

''Protiv navedenih studenata pokrenut će se postupak i pred nadležnim tijelima MUP-a HNŽ zbog navedenih djela'', navedeno je na stranici Sveučilišta.

Iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info su rekli da do sada nisu imali nikakvu prijavu protiv studenata.

Napomenimo da su i tijekom prvog prosvjeda s terase zgrade Rektorata prosvjednike snimale dvije kamere, dok na drugom prosvjedu, kamermana nije bilo.

Nakon praznih prijetnji i šutnje kako studentima tako i medijima nismo uspjeli saznati jesu li u očima rektora i Rektorata opravdani zahtjevi studenata, može li smanjenje školarine ugroziti rad Sveučilišta, te u koju svrhu je sniman prvi prosvjed.

Kopirati
Drag cursor here to close