Potpisan sporazum

Suradnja Medicinskog fakulteta u Mostaru i splitskog KBC-a

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta Mostar Ivan Ćavar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2022. u 16:58 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinički bolnički centar Split i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u utorak su potpisali sporazum o međusobnoj suradnji.

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta Mostar Ivan Ćavar.

Kako se navodi u priopćenju KBC- a Split, potpisnici sporazuma su naglasili važnost suradnje u promociji kliničke izobrazbe studenata medicine, "jer ih se tako na vrijeme priprema za samostalan rad, a mlade kolege zatim stvaraju odnose koji dugoročno unaprjeđuju njihov znanstveni i stručni rad povezujući dvije ustanove".

"Poznato je da Klinički bolnički centar Split i Sveučilišna bolnica Mostar blisko surađuju godinama. Međutim, postoji puno mogućnosti snažnije suradnje Medicinskog fakulteta Mostar s KBC-om Split u raznim područjima. To se odnosi osobito na praktičnu nastavu i izobrazbu studenata u kliničkim vještinama, jer KBC Split ima puno iskustva provodeći nastavu Katedre za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu Split", navodi se u priopćenju.

Kako se navodi, KBC Split je Mostaru najbliža hrvatska klinička bolnica, pa je logično da splitska bolnica služi mostarskom fakultetu i kao nastavna baza. Razmjena studenata i osoblja je najbolji način za povezivanje dviju ustanova. Zbog toga se planira i provođenje raznih oblika edukacije studenata i nastavnika, suradnja u znanstveno-istraživačkim projektima i znanstvenim skupovima, seminarima i radionicama, kao i ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close