Studentski bunt u Mostaru

Gdje je nestao ''tariguz'' sa Sveučilišta?

“Dobrih priča stvarno ima u Mostaru i u Bosni i Hercegovni, ali u medijima je često fokus na onim negativnim. Želim i ovom prilikom promovirati studentski aktivizam”, dodaje Džoić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 11. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U talk showu “Dobar loš, zao” urednik i voditelj Marijo Vrankić pružio je priliku dvojici mladih ljudi, aktivnih studenata da kažu kako gledaju na sve aktualne teme oko kojih se vrtimo iz dana u dan.

Koliko god nas one nekada znaju zasititi svojom pojavom toliko su važne za nadolazeće godine. Prije svega, riječ je kako ćemo u sve važne društvene procese uključivati mlade ljude, ne kao ‘lutke na koncu’ već kao punopravne članove na privatnim radnim mjestima, institucijama, politici slažu se Martin Mikulić (predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma) i Marko Džoić (predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru).

“Mogu reći da smo mi u državi, pa i ovoj regiji pomalo neodgovorno društvo i to se reflektira na mlade ljude. Jasno je da živimo u pomalo neuređenom društvu, ali svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost i profilirati se u svom usmjerenju. Pomalo nam fali i ljudi s liderskim kapacitetom”, tvrdi Mikulić za Našu TV.

“Dobrih priča stvarno ima u Mostaru i u Bosni i Hercegovni, ali u medijima je često fokus na onim negativnim. Želim i ovom prilikom promovirati studentski aktivizam”, dodaje Džoić.

Na komentare kako se studenti na ovakvim pozicijama znaju okarakterizirati karijeristima koji imaju trasiran put prema nekoj pripremljenoj ulozi ili radnom mjestu Mikulić i Džoić kažu kako ima takvih primjera, ali je puno više neutemeljenih komentara. Ako bismo se osvrtali na svaku takvu tvrdnju ne bismo uopće mogli raditi ono čime se bavimo, ali moramo raditi na demokratizaciji društva, i to je razumljiv proces. Događa se da na adresu Studentskog zbora stižu upiti o wc papiru i svemu što nedostaje na fakultetima, prepričava Džoić za Našu TV.

Govoreći o političkom životu mladih smatraju kako ne razumiju potpunu apatiju ili nezainteresiranost za izbore, a na listama mogu izabrati i nova lica i generacije bliske njima te je riječ o procesu kojim odlučujemo o budućnosti.

Zaključili su porukom mladima koja vrijedi za sve: “Nitko vam ništa ne duguje, nitko vam ništa neće dati, dobit ćete (ćemo) onoliko za koliko se izborimo i zaslužimo”.

O studiju, zapošljavanju nakon istog, razgovora sa studentima drugih nacionalnosti diljem BiH o političkim temama itd. pogledajte u video prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close