Nezadovoljni uvjetima

Studenti prosvjeduju u Sarajevu - Uvjeti u zatvorima su bolji od onih u domovima

Studenti su naglasili da je sramota društva da su uvjeti u mnogim zatvorima bolji od onih u domovima Studentskog centra u Sarajevu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 01. 2024. u 13:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni uvjetima boravka u studentskim domovima na Bjelavama i Nedžarićima, u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, studenti su danas održali mirne prosvjede, a najavljuju i prosvjed ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo ako izostane odgovor na njihove zahtjeve.

Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo organiziralo je prosvjed u krugu Doma na Bjelavama, a u popodnevnim satima su najavili sličan skup i u krugu Doma u Nedžarićima.

Studenti traže da se izdvoje dodatna sredstva za rješavanje nagomilanih problema.

Vlada ne reagira 

''Izlazimo na prosvjede kako bismo Vladu Kantona upozorili da konačno reagira, jer poslali smo im dopis 27. prosinca na koji oni još nisu odgovorili. Želimo ukazati na probleme studenata, među kojima su najurgentniji kuhinja i restoran, gdje fali radnika, a zbog poništenih tendera i nedostatka namirnica ispaštaju studenti'', poručio je predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo Aldin Mešan.

Gorući problem je i krajnje loše stanje kotlovnice Doma na Bjelavama, kao i neuvjetni mokri čvorovi u pojedinim paviljonima doma.

Iz Udruženja studenata su također poručili da očekuju sistemska rješenja, uključujući i potpunu integraciju Studentskog centra u Univerzitet u Sarajevu te su poručili neće dozvoliti privatizaciju ove ustanove.

Bolji uvjeti u zatvorima

Naglasili su da je sramota društva da su uvjeti u mnogim zatvorima bolji od onih u domovima Studentskog centra u Sarajevu.

Poručili su da nisu socijalni slučajevi i da nisu odgovorni za situaciju u društvu, već da su budućnost zemlje i da zaslužuju adekvatne uvjete boravka tijekom studiranja.

Direktor JU Studentski centar Sarajevo Amar Dovadžija podržava zahtjeve studenata i osobno im se pridružio na današnjim prosvjedima uz poruku da ga je stid zbog stanja koje je zatekao.

Kazao je da je riješen problem nagomilanih dugova koje je naslijedio u poduzeću i da se nada da će resorne vlasti imati sluha i pomoći u rješavanju problema. Dodao je da je Vlada KS-a već najavila dodatna dva milijuna KM za tu namjenu, od potrebnih deset milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close