Radionica CANVAS modela

Mostar kroz novu prizmu: Studenti Turizma postavljaju temelje inovacija u turističkoj ponudi

Na Univerzitetu Džemal Bijedić održana je radionica koja se fokusirala na inovacije u turizmu korištenjem CANVAS modela.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 01. 2024. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svijetu turizma, gdje su inovacije ključne za uspjeh, studenti sa Studija turizma Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru ističu se kreativnim pristupom nastavi.

Nastavnik na predmetu Marketing u turizmu, prof. dr. Veldin Ovčina i predmetni asistent, stručnjak iz prakse, Haris Kadenić, prepoznaju važnost praktičnog iskustva, te potiču svoje studente da razvijaju projekte, kreiraju kampanje i razvijaju strategije za poslovne poduhvate.

U okviru redovne nastave održana je radionica koja se fokusirala na inovacije u turizmu korištenjem CANVAS modela.

Profesor Ovčina naglasio je ključnu ulogu praktičnog iskustva u obrazovanju, ističući: ''Naša misija je više od samog prenošenja teorijskog znanja. Želimo potaknuti naše studente da aktivno primijene stečeno znanje u stvarnim situacijama. Kroz rad na stvarnim projektima, potičemo razvoj vještina nužnih za izgradnju uspješne karijere u dinamičnom svijetu turizma''.

Studenti su koristili CANVAS model kako bi razvijali nove poduhvate u turizmu, s posebnim fokusom na unapređenje turističke ponude Mostara, koji je neosporni turistički brend Bosne i Hercegovine.

CANVAS model pruža strukturu za razvoj poslovnih modela, a studenti su koristili svoje kreativne potencijale kako bi generirali inovativne ideje.

Emela Piralić, studentica sa Studija turizma, izrazila je svoje oduševljenje radionicom: ''Ova radionica nam je pružila priliku da primijenimo teorijsko znanje u praksi. Naučili smo kako strukturirati ideje i razviti konkretne planove. Vjerujem da će naše inovacije unaprijediti turističku ponudu Mostara''.

Sara Biserović, također studentica sa Studija turizma, dodala je: ''Nastavno osoblje na predmetu Marketing u turizmu nas potiče da vjerujemo u svoje ideje.

Ova radionica nam je dala samopouzdanje da svoje inovacije vidimo kao potencijalne poslovne poduhvate na tržištu. Ovo iskustvo će nam sigurno koristiti u budućnosti''.

Radionica predstavlja samo jedan od mnogih primjera angažiranog pristupa nastave na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru. Studenti su ohrabreni da njeguju kreativnost, potiču inovacije i grade samopouzdanje, što ih izuzetno dobro priprema za kompleksne izazove koji ih očekuju u budućim karijerama u turizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close