Reagiranje

Studenti prosvjednici: Politizacija u Rektoratu

Navodeći kako su Rektorat i Studentski Zbor Sveučilišta u Mostaru studentske prosvjede nazvali politikom objavili su kako je ''ovaj put kao i prije politizacija u Rektoratu''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 11. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve ovo što su organizatorima predbacivali zapravo su oni'', objavili su u priopćenju za javnost organizatori studentskih prosvjeda u Mostaru.

''Podržavaju politiku jedne stranke jer ih je ta stranka i na te pozicije postavila, pa tako vraćaju 'dugove'. Napominjemo, nastava se odvija u kombiniranom modelu, koji je zapravo u većem dijelu online i cijena semestara je ostala ista, je li se moglo i ovo predavanje Gorana Grlića Radmana odvijati samo online, kao što se i studentima tako radi'', navodi se u priopćenju.

Navodeći kako su Rektorat i Studentski Zbor Sveučilišta u Mostaru studentske prosvjede nazvali politikom objavili su kako je ''ovaj put kao i prije politizacija u Rektoratu''.

''Tko o čemu Rektorat o politizaciji? Prosvjedi 'politizirani', a šta je onda Rektorat? Ovim potezima naše tvrdnje su se pokazale istinom, pa zato im toliko i smeta. Za dolazak na prosvjed se nije tražila članska iskaznica i veza, treba li veza kada se traži posao u SuMu?'', navodi se u priopćenju organizatora studentskih prosvjeda u Mostaru.

Podsjećamo, mostarski su se studenti pobunili protiv visokih cijena školarina te su izišli na prosvjede pred zgradu Rektorata. Studentske udruge su se ogradile od prosvjeda nazivajući ih političkim i skupom u suprotnosti s mjerama protiv Covida-19, a Rektorat ih je optužio da iza njih stoji politika.

Također, vodstvo Sveučilišta se oglasilo o prosvjedima spominjući da je model on-line nastave prihvatljiv, ali nisu spomenuli cijene semestara zbog čega je prosvjed i pokrenut.

Kopirati
Drag cursor here to close