Nova akademska godina

Studenti potpisali: Vlada HNŽ stipendira skoro 3 tisuće studenata

Tom prilikom ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Adnan Velagić i ministar financija HNŽ-a Adil Šuta pozdravili su studente i uputili im čestitke, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 01. 2024. u 14:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje ugovora za stipendije i subvencije smještaja za studente s područja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) počelo je u utorak u Mostaru.

Tom prilikom ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Adnan Velagić i ministar financija HNŽ-a Adil Šuta pozdravili su studente i uputili im čestitke, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Nadam se da će vam ova financijska sredstva u određenoj mjeri olakšati studiranje. Naš cilj je da vam budemo potpora na putu stjecanja znanja i vještina kojima ćete doprinositi društvenoj zajednici i našoj domovini. Opredijeljenost i ciljevi Ministarstva jesu provođenje proaktivne politike koja će doprinijeti poboljšanju studentskog standarda i poboljšanju uvjeta za bolje i kvalitetnije obrazovanje. Naša potpora za razvoj cjelokupnog sustava visokog obrazovanja u HNŽ-u kroz različite projekte neće biti upitna. Također, želim kazati da Ministarstvo radi na izmjeni Pravilnika o dodjeljivanju stipendija i subvencioniranju smještaja u studentski dom u cilju poboljšanja studentskog standarda", kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta studentima je poželio mnogo sreće u nastavku studiranja i poručio im da i dalje marljivo rade i budu proaktivni.

Za ovu akademsku godinu temeljem provedene natječajne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima s područja HNŽ-a, pravo na prvu stipendiju ostvarilo je 1.126 studenata, dok je 41 student ostvario pravo na subvenciju smještaja.

Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Vlada HNŽ-a ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2.800 studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close