Stipednija "Vladimir Ćorović"

SPKD 'Prosvjeta' Mostar: Stipendije za 97 učenika i studenata iz Hercegovine

"Nadam se da je ovo tradicija koja će se održati i da će broj stipendista sve više da raste. Ovim se vrednuju naš trud i uspjesi'', kazala je jedna od stipendista Jelena Kandić iz Mostara.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 05. 2021. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar podijelilo je danas godišnju Prosvjetinu stipedniju "Vladimir Ćorović" za 97 stipendista i to učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz cijele Hercegovine.

"Ovogodišnji stipendijski fond je 80. 000 KM, a stipendije je dobilo 25 osnovaca po 500 KM, 24 srednjoškolaca u iznosu od 700 KM i 48 studenata po 1.000 KM", priopćeno je iz SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar.

Dodali su da je osim stipendija podijeljena i pomoć za učenike i studente koji nisu među dobitnicima, a koji su u stanju socijalne potrebe.

Slavko Andrejević, predsjednik Organizacionog odbora Prosvjetine stipendije "Vladimir Ćorović" poručio je stipendistima da ulažu svoje znanje, pokažu zajedništvo i čuvaju svoju tradiciju i korijene.

"Vi ste budućnost našeg naroda, a naša velika želja jeste da budete bolji od nas", poručio je Andrejević studentima.

Sanja Bjelica Šagovnović, predsjednik SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar čestitajući stipendistima istakla je da je mostarska "Prosvjeta" ponosna što Prosvjetina stipendija "Vladimir Ćorović" iz godine u godinu raste i što su među dobitnicima učenici i studenti iz cijele Hercegovine.

"Nadam se da je ovo tradicija koja će se održati i da će broj stipendista sve više da raste. Ovim se vrednuju naš trud i uspjesi'', kazala je jedna od stipendista Jelena Kandić iz Mostara, studentica 4. godine ruskog i engleskog jezika i književnosti.

Učenice iz Mostara Ivana Mavrak i Andrea Belović naglasile su da im stipednija mnogo znači i da ih podstiče da budu još bolje učenice.

Među najpoznatijim Prosvjetinim stipendistima bili su: Ivo Andrić, Jefto Dedijer, Branko Radulović, Svetozar i Vladimir Ćorović.

Kopirati
Drag cursor here to close