Filozofski fakultet

Promocija u Mostaru: Poslušajte dekanov govor za 160 KM

Nedugo nakon objave obavijesti, sadržaj iste je izmijenjen na fakultetskoj stranici.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 07. 2020. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uplatiti 160 KM i poslušati govor dekana Ivice Musića, prvotna je odluka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru o promociji diplomiranih studenata.

Kako je ranije objavljeno u obavijesti na internetskoj stranici fakulteta, promocija studenata koji su završili preddiplomske i diplomske studije trebala se održati online tijekom srpnja.

''Promocija diplomiranih studenata (...) održat će se 20. srpnja 2020. godine u 11 sati u online okruženju gdje će diplomirani studenti moći čuti dekanov govor te svoja imena i prezimena'', bilo je objavljeno.

U obavijesti se nadalje navelo kako je cijena tiskanja i izdavanja diplome 160 maraka, a uplatnicu treba dostaviti u Studentsku referadu ili poslati elektroničkom poštom ''najkasnije tjedan dana prije održavanja promocije''.

Nedugo nakon objave te obavijesti, sadržaj iste je izmijenjen na fakultetskoj stranici.

''Promocija diplomiranih studenata koji su završili preddiplomske i diplomske studije održat će se u rujnu. Točan datum i način održavanja bit će objavljen naknadno'', stoji u promijenjenoj objavi.

Foto: ScreenShoot / Prvotna objava na internetskoj stranici Filozofskog fakulteta

Izmjena se dogodila, doznajemo, nakon pregovora studentskih predstavnika s upravom fakulteta.

Do sada se, prema navodima koji su prezentirani studentima, novac za promociju dijelio na tiskanje i izdavanje diplome te najam fotografa, dvorane i glazbe, a dobije se i poklon vrećica. Čak i najam dvorane, koje je uvijek u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, Sveučilište preuzelo na sebe kako bi se uštedjelo jer je ranije svaki fakultet sam plaćao najam.

 

Prema posljednjoj promociji u prosincu u Kosači, Filozofski fakultet iznjedrio je 452 diplomanada. Ako je ovogodišnja promocija trebala ispratiti u priliku sličan broj studenata, od njih bi profitirali preko 70 tisuća maraka. Promocije se održavaju više puta godišnje.

S Filozofskog fakulteta nisu željeli dati komentar na naš upit.

Kopirati
Drag cursor here to close