20 godina Fakulteta humanističkih nauka

Predstavljena izdanja uposlenika Fakulteta humanističkih nauka iz 2021. godine

Predstavljanjem izdanja uposlenika Fakulteta humanističkih nauka – UNMO iz 2021. godine nastavljeno je obilježavanje 20. godišnjice od osnivanja Fakulteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 05. 2022. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanjem izdanja uposlenika Fakulteta humanističkih nauka – UNMO iz 2021. godine nastavljeno je obilježavanje 20. godišnjice od osnivanja Fakulteta.

U programu održanom danas u Centru za kulturu Mostar sudjelovali su prof. dr. Selma Raljević, prof. dr. Almir Marić, prof. dr. Adi Maslo i mr. Fatima Trbonja. 

Prof. dr. Almir Marić govorio je o knjizi prof. dr. Adisa Zilića pod naslovom ''Radivojevići – Vlatkovići: vlastela Humske zemlje i Krajine''.

Nakon toga, prof. dr. Selma Raljević predstavila je knjigu ''Postmoderna i tri romana'' prof. dr. Aide Džiho-Šator, zatim knjigu ''Na rubovima vijeka: Svjedočenje kao poetički okvir bošnjačkog romana s tematikom iz rata 1992-1995'' autorice prof. dr. Lejle Žujo-Marić te knjigu ''Poetički modeli u romanima Irfana Horozovića (Gdje je Baluk Abad, a gdje Banja Luka?)' autorice doc. dr. Irme Marić.

O knjigama ''Sintaksa engleskog jezika sa vježbama prevođenja'' i ''Jezik reklame u globalnom društvu'' prof. dr. Edine Špago-Ćumurija, zatim knjizi ''Sekundarne prepozicije u njemačkom jeziku, njihove morfosintaksičke funkcije i semantička obilježja“ prof. dr. Anise Trbonja-Omanić te knjizi ''Studije i ogledi o jeziku i stilu: iz bosanske jezičke i književne baštine'' prof. dr. Edima Šatora govorio je prof. dr. Adi Maslo.

Na kraju, prof. dr. Almir Marić predstavio je ''Istraživanja“ – časopis Fakulteta humanističkih nauka koji se u kontinuitetu objavljuje od 2006. godine.

Idući događaj – ROĐENDANSKI STAND UP SPECIJAL - održat će se u ponedjeljak, 16. svibnja s početkom u 12 sati u amfiteatru Fakulteta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close