Digitalni građanin

Predstavljen službeni portal JU KŠC i 3D printer dodijeljen Knjižnici Ljubuški

U prostorijama Knjižnice Ljubuški danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja službenog portala JU ''KŠC'' te Prusa MK3 - 3D printera
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 07. 2019. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Knjižnica Ljubuški nagrađena za kvalitetan rad

U prostorijama Knjižnice Ljubuški danas je održana konferencija za medije, u organizaciji JU ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški, povodom predstavljanja službenog portala JU ''KŠC'' te Prusa MK3 - 3D printera kojim je Knjižnica Ljubuški nagrađena za kvalitetan rad na projektu ''Digitalni građanin''.

Na samom početku konferencije za medije nazočnim novinarima obratio se Ivan Bebek, ravnatelj JU ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški.

''Hvala Institutu za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba te INTERA Tehnološkom parku iz Mostara što su odabrali JU „KŠC“ Ljubuški, odjelu Knjižnici Ljubuški, za sudjelovanje u projektu „Digitalni građanin“ i što su u konačnici prepoznali naš kvalitetan i odgovoran rad na istom te nas nagradili vrijednim Prusa MK3 -3D printerom, koji će nam uvelike pomoći u daljnjem educiranju korisnika naših usluga. Ujedno, danas je velik dan za našu ustanovu budući da predstavljamo i službeni portal JU „KŠC“ Ljubuški, koji će ubuduće donositi najnovije informativne, kulturne i sportske vijesti popraćene fotografijama i video prilozima iz Ljubuškog, ali ujedno i regije te svijeta'', istaknuo je Bebek.

Na projekt „Digitalni građanin“ podrobnije se osvrnuo Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Foto: PR / Knjižnica Ljubuški nagrađena za kvalitetan rad

''Tijekom proteklih nepunih godinu dana Knjižnica Ljubuški je bila dijelom projekta „Digitalni građanin“ te je u okviru spomenutog projekta upriličila 18 edukativnih radionica, pod rukovodstvom knjižničarke Vlatke Jurič – kojoj se ovom prigodom zahvaljujem na angažmanu, za učenike 4. i 5. razreda osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog – njih 170, koji su kroz zabavu i igru, koristeći micro:bitove te BOSON uradi sam komplete, učili osnove programiranja. Naš kvalitetan i odgovoran rad na projektu je prepoznat od strane IRIM-a iz Zagreba te INTERA Tehnološkog parka iz Mostara, koji su isti nagradili vrijednim Prusa MK3 – 3D printerom, te im se ovom prigodom zahvaljujem. Dobiveni 3D printer će nam uvelike pomoći u daljnjem radu, nadasve na edukativnim 3D radionicama koje namjeravamo upriličiti u listopadu tekuće godine'', istaknuo je Vizentaner.

O službenom portalu JU „KŠC“ Ljubuški – Ljubuški IKS Portal podrobnije je predstavio Slaven Tomić, stručni suradnik za sport, rekreaciju i sportske objekte JU „KŠC“ Ljubuški.

''Ljubuški informativno, kulturno, sportski portal –Ljubuški IKS Portal započeo je s radom te će ubuduće žiteljima Grada Ljubuškog donositi najnovije vjerodostojne informativne, kulturne i sportske vijesti popraćene fotografijama i video prilozima iz Ljubuškog, ali ujedno i regije te svijeta. Ovo je službeni portal JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški. Naime, budući da je naša ustanova predvodnik kulturnih i sportskih događaja na prostoru Grada Ljubuškog, ukazala se objektivna potreba za jednim ovakvim portalom koji će pravovremeno izvještavati svekoliku ljubušku javnost o brojnim, raznovrsnim događajima nadasve u našoj organizaciji potom i dr. Dizajn portala je uistinu prekrasan, logo prepoznatljiv – knjiga i lopta. Mada smo tek započeli s radom, zadovoljni smo reakcijama na portal i čitanjem istoga'', istaknuo je, među ostalim, Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close