Neće se plaćati obrana završnog i diplomskog rada

Predloženo ukidanje plaćanja potvrda, prijepisa ocjena i ostale ''papirologije'' na Sveučilištu u Mostaru

''Posebno bih istaknuo dva usvojena zahtjeva, a to su neplaćanje obrane završnog i diplomskog rada te rješavanje problema terenskih nastava'', ističe predsjednik Studentskog zbora.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 03. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predložili smo ukidanje plaćanja potvrda na svim fakultetima te je odlučeno da će Rektorat nadoknaditi fakultetima novac koji je u prethodnom semestru uprihođen od studenata i s ovim prijedlogom idemo na znanstveno-nastavna vijeća ustrojbenih jedinica te smo uvjereni da će svi dekani prihvatiti ovakvu odluku s obzirom na to da više ne postoji ni jedan opravdan razlog za plaćanje potvrda o redovitom studiranju'', izjavio je za Večernji list Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Naime, proteklog tjedna održana je prva tematska sjednica posvećena nastavi i nastavnim procesima Senata Sveučilišta u Mostaru na kojoj su sudjelovali i predstavnici Studentskog zbora izloživši svoje prijedloge promjena koje bi poboljšale uvjete studiranja. 

''Osim potvrda koje će na svim fakultetima biti besplatne, pokrenuli smo i pitanje besplatnog prijepisa ocjena, ujednačavanje cijene promocije na 50 KM, dostupnost besplatnog upisnog materijala na svim fakultetima, ukidanje plaćanja razredbenog postupka između dvaju ciklusa studiranja te, naravno, snižavanje cijene semestra.

Sve navedeno članovi Senata usvojili su i s postupkom integracije odredbe će se početi primjenjivati. Posebno bih istaknuo dva usvojena zahtjeva, a to su neplaćanje obrane završnog i diplomskog rada te rješavanje problema terenskih nastava. Od sada terenske nastave trebaju proći proces javnih nabava, kao i uključivanje studenata u donošenje odluka kada pristignu ponude'', kazao je, između ostaloga, Džoić u razgovoru za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close