Univerzitet

Njemačka vs BiH: Mostarski studenti učili o efektima krize izazvane pandemijom

"Predavanje koje su održali Petke i Karanović bilo je izuzetno zanimljivo i korisno studentima'', kazala je studentica ekonomije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 06. 2020. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini Sven Petke i Google certificirani stručnjak za digitalni marketing Goran Karanović održali su studentima online predavanje o temi "Efekti krize izazvane pandemijom covid-19 u Njemačkoj vs BiH".

Predavanje u organizaciji univerzitetskih nastavnika van. prof. dr. Veldina Ovčine i doc. dr. Irme Dedić održano je studentima Ekonomskog fakulteta, Fakulteta informacijskih tehnologija i multidisciplinarnih studija Dizajn interijera, Poslovna informatika i Turizam, Univerziteta "Džemal Bijedić u Mostaru".

Sven Petke je na vrlo detaljan i precizan način komparirao sveobuhvatne poremećaje u društvenom životu (političkom i ekonomskom) Bosne i Hercegovine i Republike Njemačke izazvane pandemijom, gdje je po pravilu izlazak iz krize vrlo težak, zahtjevan i obično dugotrajan, priopćeno je iz Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Studente su najviše zainteresirale mjere koje je Njemačka poduzimala i poduzima sa ciljem ublažavanja i sanacije krize, te mogućnosti primjene istih ili srodnih mjera za efikasnije upravljanje krizom u Bosni i Hercegovini. Svojevrsni fokus predavanja, gosp. Petke je usmjerio na mogućnosti što bržeg saniranja posljedica krize na turistički sektor BiH, poduzimanjem odgovarajućih mjera u svrhu promoviranja domaćih turističkih potencijala, kojima Bosna i Hercegovina nesporno raspolaže.

Goran Karanović je educirao studente o metodama i modelima dizajniranja i profiliranja digitalnih marketing strategija u doba pandemije, te o novim načinima oglašavanja u kriznim vremenima. Što je i zašto važno u ovom kriznom periodu napisati i objaviti, šta je mudro izostaviti, što naglasiti, koje poslovne prilike iskoristiti, su samo neka od pitanja koja su prezentirana i dodatno analizirana kroz višesatnu diskusiju sa studentima.

"Predavanje koje su održali Petke i Karanović bilo je izuzetno zanimljivo i korisno studentima. Pomoglo nam je da dodatno razumijemo ekonomsku krizu izazvanu korona virusom, posljedice situacije u kojoj smo se našli, te apostrofiramo značaj copywritinga u današnje vrijeme", izjavila je Alema Memić studentica II godine Ekonomskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close