School & School konferencija

Poruka iz Mostara: Djeci su za uspjeh danas potrebne potpuno drugačije vještine

Govornici su se dotakli različitih aspekata obrazovanja i razvoja, ističući važnost prilagodbe obrazovnih programa potrebama suvremenog društva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 06. 2024. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji School & School Mostar i Udruženja za unaprjeđenje obrazovanja ''Generacija F'' u Mostaru je 13. lipnja održana edukativna konferencija pod nazivom ''Gradimo budućnost obrazovanjem''.

Ovaj značajan događaj okupio je stručnjake iz različitih područja kako bi raspravljali o ključnim kompetencijama koje su potrebne djeci i mladima u modernom društvu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli School & School Mostar (@mostar.schoolandschool)

U sklopu konferencija održana je i panel diskusija na temu "Vrline i vještine za 21. stoljeće" u kojoj su sudjelovali dr. Nihad Softić, osnivač School and School, Ivana Perković, managing director of HR Nsoft Mostar, Haris Idriz, rukovoditelj Odjela za razvoj i suradnju Koledža ujedinjenog svijeta Mostar, te Emina Muminagić, magistra psihologije iz Centra za ranu razvojnu podršku.

Djeca su naša preslika

Govornici su se dotakli različitih aspekata obrazovanja i razvoja, ističući važnost prilagodbe obrazovnih programa potrebama suvremenog društva.

Dr. Softić naglasio je kako je cilj konferencije osvijestiti javnost o nužnosti razvoja vještina poput kritičkog razmišljanja, emocionalne inteligencije i digitalne pismenosti kod mladih.

''Moram istaknuti i važnost roditelja. Roditelji, zapamtite djeca su naša preslika. Oni su copy paste nas. Moramo voditi računa ne o onome što im govorimo, nego ono što radimo. Oni sve to upijaju'', rekao je između ostalog Softić.

Ivana Perković istaknula je važnost prilagodbe radnog okruženja budućim generacijama, dok je Haris Idriz govorio o međunarodnim iskustvima u obrazovanju.

Emina Muminagić je ukazala značaj ranog razvoja i podrške djeci u njihovim godinama, te mogućnosti određivanja nadarenosti kod djeteta kroz razne testove.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli School & School Mostar (@mostar.schoolandschool)

Novi programi

"Ponosni smo na uspjeh ove konferencije koja je stavila naglasak na kompetencije koje su potrebne djeci i mladima u 21. stoljeću. Naši panelisti objasnili su zašto nije jedino važno imati prosjek 5.0, te da to ne znači automatski uspjeh djeteta. Također, dali smo i odgovore na pitanja poput: kako otkriti za što je dijete nadareno, koliko je bitno neformalno obrazovanje, kako najuspješnije kompanije biraju svoje zaposlenike, koji su to kriteriji na osnovu kojih možete postati dio najuspješnijih poslodavaca itd." rekao je za Bljesak.info Uzeir Memić, jedan od organizatora.

On je na kraju panel diskusije najavio i nove programe School & School Mostar, te još jednom napomenuo koliko je važno graditi budućnost obrazovanjem.

Konferencija je okupila brojne učitelje, roditelje, studente i ostale zainteresirane, pružajući im priliku za razmjenu ideja i iskustava te poticanje daljnje suradnje u području obrazovanja. Organizatori su najavili da će ovakvi događaji postati redoviti dio njihovih aktivnosti, s ciljem kontinuiranog unapređenja obrazovnog sustava i podrške mladima.

Kopirati
Drag cursor here to close