Uključenost u obrazovanje

Mostar domaćin simpozija o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju

Počeo Međunarodni simpozij o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 11. 2018. u 10:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji dječjih vrtića "Sunčani most" iz Mostara i Livna te austrijske socijalne neprofitne organizacije "Diakoniewerk" u Mostaru je počeo s radom Treći međunarodni simpozij "Izazovi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama i školama". 

Cilj simpozija je, istaknuto je na otvaranju, predstaviti pozitivne primjere inkluzije u obrazovanju te ukazati na važnost dobre suradnje između vrtića i škola kako bi se djeci s poteškoćama u razvoju omogućio normalan tijek obrazovanja, ali i mogućnosti u kasnijem, radnom životu. 

''Htjeli smo objediniti različita stajališta kako bismo ukazali na izazove u inkluziji s kojima se susreću i djeca i njihovi roditelji, ali i nastavni kadar'', kazala je direktorica dječjeg vrtića "Sunčani most" Mostar Biljana Čelan. 

Dodala je kako će se na simpoziju svoja iskustva podijeliti roditelji i stručnjaci koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju. 

''Pozvali smo eminentne stručnjake koji će nam pomoći u ovom području i pokazati kakva je praksa u drugim zemljama. Nadam da ćemo donijetisim konstruktivne zaključke koji će unaprijediti trenutno stanje'', istaknula je Čelan. 

Voditelj odjela za međunarodne projekte "Diakoniewerk" Gerhard Winkler posebno je pozitivnim istaknuo činjenicu da su inkluzivni vrtići "Sunčani most", koji djeluju u Mostaru i Livnu, multietnički. 

''U vrtićima nastojimo imati djecu, ali i pedagoge iz svih etničkih grupa, kako bi se uspostavila jedna dobra suradnja'', kazao je Winkler. 

Simpozij je organiziran u povodu 15 godina rada dječjeg vrtića "Sunčani most" u Mostaru, koji se zauzima za inkluziju i multietničku suradnju u predškolskom obrazovanju, a od 2016. godine tom pristupu pridružio se i "Sunčani most II", dječji vrtić iz Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close