PythiD-19

Ovo je devet najboljih Python programera CTK natjecanja

Izazovi pandemije COVID-19 pokazali su da je posjedovanje digitalnih kompetencija preduvjet širokog raspona obrazovnih i radnih procesa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 07. 2020. u 16:40 Bljesak.info
PythID-19 - online edukacija i natjecanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rastuću potrebu za znanjem programskih jezika prepoznali su i podržali organizatori online edukacije i natjecanja PythID-19 čiji je cilj bio upoznati osnovnoškolce i srednjoškolce s programskim jezikom Python i pojmovima algoritamskog mišljenja koji su suština svakog programiranja.

U sklopu projekta ENABLE BiH u organizaciji Save the Children uz podršku USAID-a, Centar za tehničku kulturu Mostar, u suradnji sa FPMOZ-om Sveučilišta u Mostaru, organizirao je online nastavu povodom novonastale situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 za učenike tri model škole: Osnovna škola Zalik Mostar, Osnovna škola Petra Bakule Mostar i Gimnazija Mostar.

Foto: PR / Osnovna škola Zalik Mostar

Naziv natjecanja PythiD-19 nastao je kombinacijom pojmova Python i COVID-19.

Završnica projekta službeno je proslavljena u prostorijama Centra za tehničku kulturu Mostar, dodjelom nagrada za devet učenika koji su pobijedili na natjecanju.

Na dodjeli su bili prisutni nagrađeni učenici, roditelji, ravnatelji tri škole koje su sudjelovale u projektu, te predstavnici CTK i Save the Childrena, dok su se prisutnima putem video poziva obratili edukatori, odnosno studenti informatike Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Foto: PR / Osnovna škola Petra Bakule Mostar

U edukaciji i natjecanju je sudjelovalo 23 učenika, od čega je 60% djevojčica što je rezultat kontinuiranog podizanja svijesti o ravnopravnoj rodnoj zastupljenosti u IT sektoru.

Ovakav projekt je pozitivna priča iz Mostara koja šalje snažnu poruku kako se u ovim neizvjesnim vremenima, osim teorijske nastave putem online platformi, učenike može animirati i učenju praktičnih vještina.

Foto: PR / PythiD-19
Kopirati
Drag cursor here to close