Bogat program

Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Svečana sjednica Senata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru na kojoj će biti upriličena dodjela rektorovih nagrada i priznanja Univerziteta, bit će održana u utorak 14. veljače 2023. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 02. 2023. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru ove godine obilježava 46 godina uspješnog rada, razvoja i djelovanja. Tim povodom pripremljen je bogat i raznovrstan program u okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta, a koji će biti otvoren u ponedjeljak, 13. veljače 2022. godine projekcijom filma u znak sjećanja na lik i djelo Džemala Bijedića, nakon čega će biti upriličeno polaganje cvijeća ispred spomen biste Džemala Bijedića, a zatim i koktel druženje za zaposlenike, umirovljenike i goste.

Svečana sjednica Senata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru na kojoj će biti upriličena dodjela rektorovih nagrada i priznanja Univerziteta, bit će održana u utorak 14. veljače 2023. godine.

Bogat program pripremljen je i za srijedu, 15. veljače, kada će biti upriličena promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, a zatim i aktivnost "Masterclass: Put do izvrsnosti" na kojem će govoriti prof. dr. Damir Đedović i MA Alena Ćemalović, a specijalna gošća će biti Lana Pudar. Ceremonija će biti obilježena i sportskim aktivnostima, kao što je šahovski turnir u suradnji sa Šahovskim klubom "Mostar".

Četvrtak i petak su rezervirani za promociju znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata i promociju doktora nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kao finalna aktivnost obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta predviđena je svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 18. veljače u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Više informacija o događajima u okviru obilježavanja 46 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru nalazi se na zvaničnom plakatu, ali i na web stranici Univerziteta: www.unmo.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close