Reagiranje

Mature u HNŽ-u: Ministar donosi odluke koje nemaju veze sa preporukama Zavoda

''Zavod za školstvo Mostar predlaže provedbu mature i završnog ispita u školi uz nazočnost učenika i poštujući epidemiološke mjere i vremenski razmak, i time smo suglasni s mišljenjem aktiva ravnatelja srednjih škola''
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 04. 2021. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod za školstvo Mostar reagirao je na Odluku Ministarstva obrazovanja, znanosti, športa i kulture HNŽ-a o načinu provedbe matura i završnih ispita u školskoj 2020./2021. godini.

Oni u svom dopisu ovom Ministarstvu naglašavaju kako se Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a poziva na preporuke Zavoda za školstvo Mostar - na osnovu kojih donosi Odluku u vezi održavanja matura i završnih ispita, te naglašavaju kako ovaj Zavod nije dostavio nikakve preporuke - te da Odluka nije utemeljena na Preporukama ovog Zavoda. Također u reagiraju se navodi da je Odluka Ministarstva obrazovanja dostavljena svim srednjim školama u HNŽ-u.

''Zavod za školstvo Mostar predlaže provedbu mature i završnog ispita u školi uz nazočnost učenika i poštujući epidemiološke mjere i vremenski razmak, i time smo suglasni s mišljenjem aktiva ravnatelja srednjih škola'', priopćio je Zavod za školstvo Mostar.

Podsjećamo, danas je objavljeno kako će prosvjetna inspekcija Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, provjeravat  poštivanje epidemioloških mjera u školama županije, poručio je ministar obrazovanja u HNŽ-u Rašid Hadžović.

Naime, u dopisu koji je poslao osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u, Hadžović je obavijestio ravnateljstva da će na osnovu zaključaka Vlade HNŽ-a i Vlade FBIH, do stavljanja mjera van snage, provjeravati provođenje epidemioloških mjera.

Tim povodom Udruga roditelja 'Naša djeca' na svom Facebook profilu zapitala je hoće li inspektori upadati na sate i dodatno stresirati učenike i nastavnike, te su zapitali što je sljedeće? 

No, dovodi se u pitanje legalnost ove odluke, jer jedino sanitarna inspekcija može provjeravati provođenje mjera, dok prosvjetna inspekcija treba provjeravati kvalitetu provođenja nastavnog procesa, koja i nije na zavidnim granama, što je ova pandemija i pokazala.

Kopirati
Drag cursor here to close