RS

Novi zakon: Maturalne zabave održavat će se u prostorijama škole

Ministrica prosvjete i kulture RS-a istaknula je da izmjene i dopune zakona predviđaju kako će proslava maturske večeri za učenike završnog razreda, ubuduće biti organizirana u prostorijama škole.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 09. 2019. u 11:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) nastavljena je danas razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istaknula je da izmjene i dopune ovog zakona predviđaju da će proslava maturske večeri za učenike završnog razreda, ubuduće biti organizirana u prostorijama škole.

Ukoliko ne postoje uvjeti za organiziranje proslave maturske večeri u prostorijama škole, proslava se može organizirati, u dogovoru s nadležnom jedinicom lokalne samouprave, u ustanovama kulture ili sporta na području jedinice lokalne samouprave.

Po njenim riječima, u organiziranje proslave maturske večeri moraju biti uključeni predstavnici vijeće roditelja i vijeća  učenika.

Učenici imaju pravo na zaštitu i sigurnost u prostorijama u kojima se organizira matursko veče i zabranjeno je unošenje i služenje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama, navedeno je u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close