40.000 maraka opreme

Njemački GIZ donirao opremu za dvije srednje škole u Mostaru

Riječ je o literaturi i mjernoj i kontrolnoj opremi, ukupne vrijednosti 40.000 maraka.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 09. 2018. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko društvo za međunarodnu suradnju GIZ doniralo je u petak vrijednu opremu Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj strojarskoj školi Fausta Vrančića u Mostaru u cilju unapređenja stručne prakse.

Riječ je o literaturi i mjernoj i kontrolnoj opremi, ukupne vrijednosti 40.000 maraka.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović kazao je kako je donacija uručena s ciljem unapređenja stručne prakse i bržeg zapošljavanja mladih ljudi i izlaska na tržište rada, s obzirom da te struke nedostaje u HNŽ-u.

''Da bi se stručna praksa mogla kvalitetno izvesti, pored izmjene samog programa predmeta, mi smo nastojali da s našim partnerima dogovorimo i nabavku opreme koja je danas donirana '', kazao je ministar te zahvalio GIZ-u na suradnji.

Rukovoditeljica GIZ Projekta "Stručno obrazovanje u BiH" Isabel Rapp naglasila je kako Hercegovačko-neretvanska županija posjeduje iznimno velik potencijal za unaprjeđenje stručnog obrazovanja.

''Ovaj tjedan imali smo edukaciju profesora koji će raditi s opremom i idući tjedan moći će je već primjenjivati u nastavi'', kazala je Rapp, obećavši kako će se GIZ s donacijama i edukacijom nastaviti i u budućnosti.

Ravnateljica Srednje strojarske škole Zdenka Mišković istaknula je jako dobru dugogodišnju suradnju s GIZ-om i zahvalila na donaciji koja će, kako je rekla, podići kvalitetu nastave.

''Zahvaljujemo GIZ-u što je prepoznao potrebe strukovnog obrazovanja i što nam daje podršku, ne samo materijalno-tehničku, nego i edukativnu'', kazala je ravnateljica Mišković.

Riječi zahvale na donaciji uputio je i ravnatelj Srednje mašinsko-saobraćajne škole Ahmet Pelko, čija škola s GIZ-om surađuje proteklih 15 godina.

''Mnogo opreme i mnogo edukacije dobili smo od GIZ-a kao podršku našim nastavnim planovima i programima. Zahvaljujem na ovoj donaciji, odnosno literaturi i mjernoj opremi koja je osnova za uspješno educiranje mašinske struke'', kazao je Pelko.

Kopirati
Drag cursor here to close