Korona mjere

Nastavnici u HNŽ protiv: Nema smisla zatvarati škole, oglasilo se i Ministarstvo

Obzirom na korona epidemiju i mogućnost nastavka nastave na online način Sindikat srednjih škola HNŽ, smatra kako bi takvo što bilo nepotrebno i tomu se protivi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Smatramo kako bi zaustavljanje normalnog nastavnog procesa proizvelo nenadoknadive i povrh svega neopravdane gubitke jer se pokazalo kako škole, uz dobre mjere, nisu izvor zaraze'', priopćio je Sindikat srednjih škola HNŽ, koje nastavu izvodi po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Obzirom na korona epidemiju i mogućnost nastavka nastave na online način Sindikat srednjih škola HNŽ, smatra kako bi takvo što bilo nepotrebno i tomu se protivi.

''Mislimo kako su sadašnje mjere dobre i da su se pokazale učinkovite'', naveli su i dodali kako ''zatvaranje škola, a ostavljanje otvorenim kafića i klubova nema nikakva smisla''.

''U 10. i 11. mjesecu smo radili, iako smo imali i po tri, četiri odjela u izolaciji i nije se prekidao nastavni proces, a sada uopće nemamo takve probleme. Smatramo kako se roditelji s pravom bune protiv mogućnosti prelaska na online nastavu'', navelo je Predsjedništvo sindikata srednjih škola HNŽ-a.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije priopćenjem se oglasilo javnosti te naglasilo kako će situacija u školama ostati nepromijenjena sljedećih 14 dana. 

"Posebno skrećemo pažnju da prema epidemiloškim pokazateljima, ponovno dolazi do pogoršanja epidemiloške situacije te apeliramo na strogo pridržavanje propisanih mjera u cilju sprečavanja širenja COVID-19", navode u priopćenju. 

Vlada HNŽ-a zadužila je Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a za sagledavanje epidemiološke situacije COVID-19 te zatražila procjenu rizika. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close