Natjecanje

Odabrani najbolji na Olimpijadi njemačkog jezika

Natjecanje se održalo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a pobjednici su dobili priliku za sudjelovanjem na državnom natjecanju koje će se održati u Sarajevu u organizaciji Goethe Instituta 10. i 11. svibnja 2019.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 04. 2019. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proglašenjem najboljih završeno je 8. županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz njemačkog jezika pod nazivom 'Olimpijada njemačkog jezika – Deutscholympiade 2019'.

U kategoriji A1 – učenici 8. razreda osnovne škole, najboljim su proglašeni Nejla Pobrić, Đenita Salkanović i Lajla Bešić. U kategoriji A2 – učenici 9. razreda osnovne škole, najbolji su proglašeni Aida Fetić, Marija Perković i Ana Ramljak. U kategoriji B1 – učenici 1. razreda srednje škole, najboljima su proglašeni Nejra Demirović, Katarina Zovko, Džanan Kurtović.

U kategoriji B2 – učenici 2. razreda srednje škole, najboljima su proglašeni Salma Hasanović, Ivana Andrijanić i Lucija Karlušić. U kategoriji C1 – učenici 3. razreda srednje škole, najboljima su proglašeni Luka Vego, Azra Zukić i Darija Ćavar.

Foto: Bljesak.info / Detalj s proglašenja najboljihNatjecanje se održalo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a pobjednici su dobili priliku za sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati u Sarajevu u organizaciji Goethe Instituta 10. i 11. svibnja 2019.

''Drago mi je da je, da je Filozofskom ove godine pripala čast da bude domaćinom ovog velikog dogadaja, te se nadam da ste se danas dobro osjećali, dobro zabavili, stekli nova poznanstva, naučili neka nova znanja a osobito će mi biti drago ako ste dobili inspiraciju da budete naši budući studenti'', poručila je to studentima doc.dr.sc. Magdalena Ramljak.

Istaknula je kako Filozofski fakultet nudi brojne zanimljive mogućnosti i da čvrsto vjeruje da će neki od prisutnih studenata svoje znanje njemačkog jezika dalje nastaviti usavršavati ovdje na Sveučilištu u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Detalj s proglašenja najboljih

Istaknuto je i kako će od 13. do 17. svibnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru biti održani dani njemačkog jezika, a u pripremi je i II. znanstvena konferencija germanista.

''Planirane su brojne radionice, seminari, izložbe i druga kulturna događanja koja su vezana za njemački jezik i kulturu zemalja njemačkog govornog područja'', istaknula je profesorica Magdalena Ramljak.

Čestitke nagrađenima, ali i svim sudionicima uputila je i dr.sc. Darija Glibić, koja se ujedno zahvalila brojnim sponzorima, te studentima koju su bili velika pomoć pri organiziranju ovog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close