'PRUMO' udruga

Mostarski studenti posjetili državne institucije u Sarajevu

Nakon Vijeća ministara druženje nastavljaju u Parlamentarnoj skupštini BiH, a domaćin je bio šef Odjela za javnost i medije Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta, Zoran Brkić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 05. 2019. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarski studenti u posjeti RAK-u

Članovi Udruge studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru – PRUMO sudjelovali su na trodnevnom studijskom putovanju gdje su posjetili različite institucije u Sarajevu, priopćeno je iz udruge.

Prvog dana putovanja obišli su javni RTV servis Bosne i Hercegovine - BHRT, gdje su, navode, imali priliku razgovarati sa pomoćnicom glavnog direktora Duškom Jurišić te glavnim urednikom informativnog programa Markom Radojom, koji su ih upoznali sa poviješću ove medijske kuće te u kakvom položaju se nalazi danas, uz to, posjetili su studije i prostorije javnog servisa.

Nakon BHRT-a, kreću u Regulatornu agenciju za komunikacije BiH u kojoj su se pobliže upoznali načinom rada ovog državnog regulatora. Razgovarali su sa djelatnicima sektora za odnose s javnošću, a rukovoditeljica tog sektora, Amela Odobašić, pojasnila je kako funkcionira radni dan u njezinom sektoru te članovima udruge udijelila korisne savjete za svoj budući profesionalni rad, priopćeno je.

Na kraju prvog dana, posjetili su Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, gdje ih je ugostio profesor Nenad Brkić, inače predavač i na mostarskom Sveučilištu.

Drugoga dana studijskog putovanja u glavnom gradu naše države, članovi PRUMO udruge posjetili su državne institucije.

Jutro su započeli druženjem sa predstavnicima Glavnog tajništva Vijeća ministara BiH te rukovoditeljicom Službe za informiranje Mirjanom Micevskom koja ih je upoznala sa načinom rada institucionalnog PR-a.

Nakon Vijeća ministara druženje nastavljaju u Parlamentarnoj skupštini BiH, a domaćin je bio šef Odjela za javnost i medije Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta, Zoran Brkić.

Za kraj dana, upućuju se u Izaslanstvo Europske unije u BiH, u kojoj smo imali priliku čuti više informacija o načinu rada odnosa s javnošću ove međunarodne ustanove. O tome ih je upoznala direktorica komunikacija i glasnogovornica, Jamila Milović-Halilović.

Posljednjeg dana studijskog putovanja u Sarajevu posjećuju Akademiju likovnih umjetnosti.

Na Akademiji ih je ugostio profesor Bojan Hadžihalilović, inače predavač i na Filozofskom fakultetu SUM-a, s kojim su obišli jedinstvene prostorije svih klasa koje se školuju u ovoj ustanovi.

Studijsko putovanje podržano je od strane Studentskog zbora Filozofskog fakulteta i noćnog kluba Drugi način, priopćeno je iz PRUMO udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close