Redoviti

Pisanje peticije: Mostarski studenti ne žele plaćati potvrde

U obrazloženju peticije navode da je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na tematskoj sjednici Senata 22. veljače 2018. godine od svih ustrojbenih jedinica zatražio ukidanje plaćanja razne papirologije koja tereti studente
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 06. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Sveučilišta u Mostaru online peticijom traže ukidanje plaćanja potvrda o statusu redovitog studenta na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta.

U obrazloženju peticije navode da je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na tematskoj sjednici Senata 22. veljače 2018. godine od svih ustrojbenih jedinica zatražio ukidanje plaćanja razne papirologije koja tereti studente, a između ostalog i ukidanje plaćanja potvrde o statusu redovitog studenta na Sveučilištu u Mostaru, kada je i prije spomenute tematske sjednice plaćanje navedene potvrde na većini ustrojbenih jednica Sveučilišta bilo je ukinuto.

Tako su tada na temelju te sjednice Farmaceutski fakultet, Građevinski fakultet te Agronomsko-prehrambeno tehnološki fakultet ukinuli plaćanje potvrda, a Fakultet zdravstvenih studija najavio ukidanje od 1.10. budući da je potvrde u ovoj akademskoj godini spustio na 1 KM.

Zbor u svojoj peticiji navodi kako se Fakultet prirodlosvno-matematičkih i odgojnih znanosti te Filozofski fakultet protive se ukidanju plaćanja spomenutih potvrda.

''Na sjednici održanoj dana 25. svibnja 2018. Znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru donosi odluku da se prva potvrda (od 1.10. do 1.11.) ne naplaćuje tj. uvodi sličan princip kao na Filozofskom fakultetu. Druga i svaka daljnja potvrda na FPMOZ-u i FF je 5 KM odnosno 3 KM'', stoji u peticiji.

Inicijator peticije je Studentski zbor Sveučilišta, a online peticija objavljena je na njihovim službenim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close