MSYP

Mostarski srednjoškolci krenuli u ljetnu školu

Nastava će se održavati u prostorima Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru od ponedeljka do petka sve do 14. srpnja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 06. 2018. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je započela peta ljetna škola 'Mostar summer youth programme' (MSYP) koja će trajati naredna tri tjedna, a uključuje srednjoškolce iz cijelog grada, te im nudi besplatnu nastavu, vannastavne aktivnosti i izlete.

Grupa domaćih i međunarodnih volontera, organizatora projekta, potrudila se da i ovo ljeto učini zanimljivim i edukativnim za učenike iz Mostara, BiH i regije. U petoj godini rada, MSYP je dobio potporu Koledža ujedinjenog svijeta (UWC), organizacija Schüler Helfen Leben i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija, te firme North Cape Software.

Nastava će se održavati u prostorima Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru od ponedeljka do petka sve do 14. srpnja. Uz obrazovanje mladih, MSYP potiče volonterstvo i poduzetništvo u svrhu poboljšanja prilika za mlade Mostara.

Nastavnici i osoblje MSYP-a dolaze iz zemalja diljem svijeta, a ove godine iz BiH, SAD-a, Velike Britanije, Argentine i Finske. Neki od predmeta koji čekaju polaznike ove ljetne škole su Grafički dizajn, Međunarodni odnosi, Poslovni razvoj i menadžment, Uvod u psihologiju, Rodno zasnovano nasilje, Književnost i medijske studije.

"MSYP pruža sudionicima priliku da se upoznaju s različitim temama, uglavnom iz polja društvenih i humanističkih znanosti, što im pomaže u daljnjem akademskom i profesionalnom razvoju. S obzirom da je cijeli program na engleskom, učenici unaprjeđuju vještine engleskog jezika u komunikaciji s vrsnim i izvornim govornicima.

Osim nastave, priređujemo i različite događaje kao što su kreativne radionice i izleti. Ove godine idemo na studijsko putovanje u Sarajevo, na poslovno natjecanje u TP Intera, te na izlet na Boračko jezero. Sudionicima je MSYP poučno, ali i zabavno iskustvo i prilika za druženje i stvaranje novih poznanstava", kazala je Vlatka Lučić, jedna od direktorica programa.

Kopirati
Drag cursor here to close