BreakPoint

Mostarske studentice u ulozi marketing stručnjaka za IT kompaniju

U projektu su se našle Ilhana Džeko, Hana Kozić, Adla Kajtaz i Andrea Pažin.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 07. 2020. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti prve godine Fakulteta Informacijskih Tehnologija imali su priliku da na praktičnom primjeru realiziraju kreiranje marketing plana za kompaniju po izboru, sve u cilju što bolje pripreme za poslovne izazove koji ih čekaju u budućnosti.

Tim studentica vođenih činjenicom da svaka ozbiljna kompanija zahtijeva izuzetnu marketinšku kampanju, korištenjem marketinških alata i strategija odlučile su se za promociju uspješne IT kompanije BreakPoint iz Mostara.

U ulozi marketara na navedenom projektu našle su se Ilhana Džeko, Hana Kozić, Adla Kajtaz i Andrea Pažin. Cjelokupnim radom pobliže su upoznale način funkcioniranja IT kompanije te stekle iskustvo koje je veoma značajno za IT karijeru pojedinca.

Ilhana Džeko prokomentirala je cjelokupnu suradnju:

''Bez susretljivosti i profesionalnosti direktora i suvlasnika kompanije projekt ne bi rezultirao jednakim uspjehom. Kompanija se pokazala kao primjer funkcionalne i pristupačne sredine. Nadležni kompanije usmjeravali su nas te pružali neophodne informacije za poslovno-strategijsko profiliranje na osnovu kojih smo mogle planirati daljnji razvoj i predložiti rješenja za uspješno promoviranje. Neminovno je naglasiti da BreakPoint posjeduje zavidno radno okruženje. Zaista, imale smo sreću surađivati sa kompanijom poput BreakPointa.''

''BreakPoint se pokazala kao firma vrijedna pažnje, firma koja svojim kvalitetnim idejama doprinosi poslovnom uspjehu klijenata, te koja mu pomaže održati tržišnu kompetitivnost. Odlične usluge koje BreakPointa pruža klijentima su garancija i njihovog vlastitog uspjeha. Firma uvodi najnovije tehnologije u svoje svakodnevne aktivnosti i time povećava produktivnost klijenata'', izjavljuje Hana Kozić.

Analizirale su cjelokupno poslovanje BreakPointa-a, a sami rezultati izazvali su oduševljenje. Nije začuđujuće da zavidno radno okruženje doprinosi ostvarenju jednako zavidnih kvalitetnih projekata.

O upoznavanju sa projektima kompanije govori Andrea Pažin:

''Jedan od glavnih razloga našeg izbora bili su projekti kompanije koji uveliko pomažu pojednostavljenje organizacije unutar obrazovnih ustanova te drugih firmi. Kompanija je radila na većim projektima poput eUniversity, eSchool te nizu proizvoda za ugostiteljstvo. Kroz ovo istraživanje smo se bolje upoznale sa stvarnom važnosti online marketinga na današnjem tržištu, te što čini dobru marketing strategiju.''

''Zahvaljujući internoj i eksternoj analizi spoznale smo koje su snage i šanse BreakPoint-a. Imaju čvrstu vezu s partnerima i maksimalnu fleksibilnost prema zahtjevima kiljenata te produktivne i iskusne IT stručnjake. Surađuju sa širokim spektrom izuzetno zahtjevnih klijenata. Postoje mnoge šanse za njihov razvoj. Neke od njih su digitalizacija, distance learning, te upotreba edukacijskih platformi'', dodala je Adla Kajtaz.

Imajući u vidu da će digitalizacija poslovanja sve više uzimati danak, nije teško zaključiti da se BreakPoint kreće ka vrhuncu svog razvoja.

Softverska rješenja koja kompanija nudi će u svakodnevnom životu njihovih korisnika zauzeti mjesto neophodnih sredstava bez kojih će biti nemoguće zamisliti regularan poslovni dan.

Studentice također ističu kako je ovo za njih ogromna prilika da pokažu sposobnosti i primijene stečena znanja. Trud i kvalitetan rad uvijek se isplati te polako, ali sigurnim koracima, ove studentice grade temelje kvalitetnih budućih karijera, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close