Za sada nema simptoma

Student Medicinskog fakulteta pozitivan na koronu

Student se osjeća dobro, nema nikakvih simptoma, i provest će sljedećih 15 dana u samoizolaciji, jer mu bolničko liječenje za sada nije potrebno, priopćeno je iz Medicinskog fakulteta.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2020. u 15:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu je na jučerašnjem testu imao pozitivan nalaz na SARS-CoV-2.

On je to odmah javio Fakultetu, i obavijestio da od ponedjeljka 29. lipnja nije imao kontakt sa drugim osobama, i da je prije toga u potpunosti, tijekom boravka na Fakultetu, poštovao sve protuepidemijske mjere koje su za uposlenike i studente uvedene još u ožujku.

Odmah je provedeno preliminarno epidemiološko istraživanje, i utvrđeno da nitko iz bližeg okruženja ovog studenta nije pozitivan na SARS CoV-2.

Student se osjeća dobro, nema nikakvih simptoma, i provest će sljedećih 15 dana u samoizolaciji, jer mu bolničko liječenje za sada nije potrebno, priopćeno je iz Medicinskog fakulteta.

O svemu ovome su izviještene odgovarajuće zdravstvene ustanove i Krizni stožer KS i poduzeti su koraci za daljnje epidemiološko izviđanje.

Medicinski fakultet se do sada uspješno borio protiv epidemije, stvorivši sigurno okruženje za uposlenike i studente. Učionice, zajednički prostori i površine i kabineti se dezinficiraju svaki dan, strogo se vodi računa o dozvoljenom broju ulazaka u zatvorene prostore koji omogućuje propisano distanciranje, maske su obavezne u svim prostorima Fakulteta i njegove bliže okoline u svako doba i u svim prilikama, održano je više predavanja o virusu SARS-CoV-2, njegovim osobinama, načinu prenošenja i mjerama prevencije, a Fakultet je tek nedavno ublažio mjere izvanrednog funkcioniranja, tijekom kojih su nastava i ispiti održavani isključivo on-line, a ulazak u zgrade je bio vrlo ograničen i strogo nadziran.

Medicinski fakultet je čim je saznao za ovaj slučaj, poduzeo i dodatne preventivne mjere. Toj studijskoj godini je privremeno obustavljena nastava i planirani ispiti, dok nadležne službe ne poduzmu sve potrebne aktivnosti utvrđene pravilnicima i vodičima.

Medicinski fakultet će nastaviti provoditi protivepidemijske mjere na najvišem nivou.

''Međutim, kao što nam je svima poznato, ni najrigoroznije mjere, osim potpunog zatvaranja Fakulteta, što nije moguće, ne mogu jamčiti sigurnost, jer se i studenti i uposlenici kreću i u drugim sredinama, a veliki broj nositelja virusa nije ni svjestan da bi mogao prenositi bolest zbog odsustva simptoma'', navodi se u priopćenju Medicinskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close