UO ELSA Mostar

Mostarci na Sudu BiH

Studenti su izrazili zahvalnost na kvalitetnoj organizaciji posjeta i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 04. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine je u četvrtak, 20. travnja 2023., ugostio članove UO ELSA Mostar, udruženja koja okupljaju studente pravnih fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru.

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine, članovi UO ELSA Mostar, imali su priliku razgovarati s predstavnicima Pravnog odjela, Odjeljenja za podršku svjedocima i Odjeljenja za informiranje javnosti i suradnju sa zajednicom Suda Bosne i Hercegovine.

Članovi UO ELSA Mostar bili su jako zainteresirani da se upoznaju s organizacijom Suda i procesom suđenja, a poseban interes su pokazali u vezi s radom Odjela podrške svjedocima i ulogom pravnih savjetnika, odnosno načinu pružanja podrške sudskim vijećima. Također su imali priliku pogledati snimak ročišta predmeta ratnog zločina na kojem je svjedočio svjedok s mjerama zaštite.

Foto: PR / Sud Bosne i Hercegovine ugostio članove UO ELSA Mostar

Studenti su izrazili zahvalnost na kvalitetnoj organizaciji posjeta i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili.

Također, članovi ELSA-e Mostar su imali sastanak s članovima ELSA-e Sarajevo i dogovorili projekt koji će realizirati u budućnosti i povezati studente prava sa Balkana.

Kopirati
Drag cursor here to close