Natjecanje

Mostar: Renesansa u srednjim školama

Ovogodišnja tema je Tragic and Comic Elements of Renaissance Characters.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 04. 2022. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjoškolsko obrazovanje HNŽ-a otvara vrata zajedničkom izučavanju fenomena iako nema kroskurikularne elemente. Entuzijazam i htijenje naše omladine pokazali su kako se svi predmeti stapaju u jedno kada se razumije tematika. Povijesni obrazac ljudskog djelovanja se uvijek ponavlja, samo je scena drugačija, tomu nas uče sve društveno – humanističke znanosti. 

U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar održat će se natjecanje za učenike trećeg razreda srednjih škola HNŽ-a iz engleskog jezika, 29. travnja 2022. godine u Srednjoj prometnoj školi Mostar s početkom u 11 sati.

Ovogodišnja tema je Tragic and Comic Elements of Renaissance Characters. Dva natjecatelja izlažu svoje plakate i osvrte na njihove podteme po pet minuta, dvije minute imaju za razgovor s povjerenstvom. Prva tri mjesta će biti odabrana na temelju kriterija za usmenu prezentaciju (10 indikatora u tri razine po ZEROJU-u).

Manifestaciju će popratiti mladi novinari i fotografi iz sekcija srednjih škola, a kroz program ih vodi Marija Ćavar, stručna savjetnica za engleski jezik. Članice povjerenstva su prof. dr. sc. Izabela Dankić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Vanesa Galić, prof., Nansen Dialogue Centre (project manager) i Ivana Baćilo, prof., učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close