Financijska potpora

Ljubuški - 308 studenata dobilo po 500 KM

Na račune studenata iz Ljubuškog uplaćeno je ukupno 154.000 KM jednokratnih financijskih potpora.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 01. 2024. u 14:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti državnih sveučilišta, koji redovno ispunjavaju svoje studentske obaveze, a imaju adresu na području Ljubuškog, njih 308 od Grada Ljubuškog su u četvrtak dobili po 500 konvertibilnih maraka.

Potvrde o potpori uručili su im gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, a na račune studenata tijekom dana su uplaćene ukupno 154.000 KM.

Podsjetimo, nedavno je studentsku potporu dobilo i 130 brucoša, koji su tek započeli visokoškolsko obrazovanje, što dovodi do brojke od 438 redovitih studenata državnih sveučilišta koji su od Grada Ljubuškog dobili potporu.

Uz to, pomaže se i studentima doktorskih studija, a Grad je u prošloj školskoj godini financijski pomogao i svim maturantima.

''Za potpore studentima i maturantima i njihovim roditeljima koje isplaćujemo u mjesecu svibnju za pomoć pri organizaciji mature i plaćanjem same maturalne večere Grad izdvaja blizu 400.000 KM. Nadamo se da će nam u godinama koje su pred nama financijska situacija dopustiti da taj iznos i povećamo.

Mislimo da naši studenti zaslužuju našu pomoć i ponosni smo na činjenicu da smo grad koji u Hercegovini izdvaja najviše novca za pomoć studentima'',kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

U obraćanju studentima gradonačelnik Markotić im je poželio puno zdravlja i uspjeha u novoj akademskoj godini te poručio kako su im vrata Grada uvijek otvorena, priopćio je Grad Ljubuški.
Kopirati
Drag cursor here to close