Najbolji od najboljih

Mostar: FIT & Elektrotehnička škola Mostar pobjednici Debatnog natjecanja

Najbolja debatantica natjecanja je Anisa Mehremić iz pobjedničke ekipe, ujedno studentica III godine Fakulteta informacijskih tehnologija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 02. 2020. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Pravnog fakulteta, 19. i 20. veljače na Univerzitetu "Džemal Bijedić" održano je Studentsko-srednjoškolsko debatno natjecanje, koje je okupilo veliki broj sudionika: studenata i srednjoškolaca s područja Grada Mostara, ali i šire s obzirom da su sudjelovale i srednje škole izvan Mostara.

Foto: PR / Mostar: FIT & Elektrotehnička škola Mostar pobjednici Debatnog natjecanja

Natjecanje su službeno otvorili dekanesa Pravnog fakulteta, prof.dr Alena Huseinbegović i prorektorica prof.dr Rebeka Kotlo, koje su pohvalile vrlo značajan projekt i aktivnost Unije studenata, te iskazali nadu da će se ovaj projekt dodatno razvijati iz godine u godinu, kao i da će srednjoškolci koji sudjeluju na natjecanju upravo biti studenti nekog od fakulteta ili univerzitetskih studija na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Nakon mnogobrojnih debatnih rundi, te dva dana natjecanja, u finalnoj debati susreli su se debatne ekipe: FIT & Elektrotehnička škola Mostar protiv ekipe Karađoz-begove medrese koji su debatirali na temu: Da li je BiH popularna turistička destinacija?

Foto: PR / Mostar: FIT & Elektrotehnička škola Mostar pobjednici Debatnog natjecanja

Pobjedu na ovogodišnjem Debatnom natjecanju odnijela je debatna ekipa: FIT & Elektrotehnička škola Mostar, dok je drugoplasirana ekipa Karađoz-begove medrese. Najbolja debatantica natjecanja je Anisa Mehremić iz pobjedničke ekipe, ujedno studentica III godine Fakulteta informacijskih tehnologija.

Foto: PR / Mostar: FIT & Elektrotehnička škola Mostar pobjednici Debatnog natjecanja

''Nadamo se kako su svi sudionici sa sobom ponijeli lijepa i pozitivna iskustva, stekli nova znanja, retoričke, komunikacijske, prezentacijske sposobnosti, kao i sposobnosti timskog rada i organiziranja i ono što je najvažnije, stekli nova poznanstva i prijateljstva'', kazali su iz Unije studenata.

Foto: PR / Mostar: FIT & Elektrotehnička škola Mostar pobjednici Debatnog natjecanja

Unija studenata će i u narednom periodu kroz mnogobrojne projekte, aktivnosti i inicijative nastojati uključiti što veći broj studenata, te da proaktivnim angažmanom bude dio pozitivnih procesa u zajednici i na Univerzitetu, s ciljem zaštite interesa i prava studenata, ali i organiziranjem sličnih aktivnosti, sportsko-rekreativnih i kulturnih manifestacija, edukativnih radionica i seminara, stoji u priopćenju Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close