BZK Preporod

Mostar: Dvjema studenticama stipendije u visini godišnje školarine

BZK Preporod iz Mostara potpisalo je ugovore o stipendiranju s dvije studentice Fakulteta humanističkih nauka
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 12. 2017. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak su u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture ''Preporod'' - Gradsko društvo Mostar potpisani ugovori o stipendiranju studenata u vrijednosti godišnje školarine na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Predsjednik BZK Preporod, Haris Omerika ugovore je potpisao sa studenticama Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ''Džemal Bijedić'', Selmom Aškraba (Odjel za b/h/s jezik i književnost) i Aldijanom Balalić (Odjel za povijest).

''Potpisivanjem ugovora o stipendiranju, nema nikakve sumnje, 'Preporod' se vraća svojoj izvornoj tradiciji, čiji je cilj pomoć učenicima, odnosno studentima na putu stjecanja znanja. Vodeći se činjenicom da je postojanje i kvalitetno poznavanje bosanskog jezika i povijesi osnova našeg bošnjačkog identiteta, odlučili smo se za stipendiranje studenata koji studiraju upravo na navedenim odjelima. Nadam se da ćemo ovim i sličnim potezima 'Preporod' učiniti prepoznatljivim po promicanju istinskih znanstvenih vrijedosti'', istaknuo je Omerika.

Potpisivanju ugovora su nazočili i profesori Fakulteta humanističkih nauka doc. dr. Lejla Žujo – Marić, doc. dr. Irma Marić, doc. dr. Adis Zilić i doc. dr. Faruk Taslidža, koji su kroz svoja izlaganja ukazali na važnost ovakvih događaja, pogotovo kada se to radi u organizaciji tradicionalnog društva kao što je ''Preporod''. Na kraju, su istaknuta zajednička nadanja da će se ova tradicija nastaviti i u budućnosti i u što većem broju stipendija.

Kopirati
Drag cursor here to close