Collegium Artisticum 2023 – Arhitektura

Prikaz najboljih arhitektonskih bh. ostvarenja u Mostaru

Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 10. 2023. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija arhitekata u BiH i Udruženje FORA i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2023 – Arhitektura.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 26.10.2023. godine u Galeriji Katarine Kosača, s početkom u 19 sati. Uvodno predavanje će održati studio Ledić arhitektura u 18:30 sati.

Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH.

Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2023 – Arhitektura, koju su činili: Jurij Sadar (Sadar+Vuga), Kenan Vatrenjak i Dražen Juračić je od 42 pristigla rada iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 21 rad koji će biti izložen na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.

Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te potakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.

Izložba u Mostaru ostaje otvorena do 4.11.2023. godine.

Sponzori AABH koji pomaže realizaciju izložbe su: AluKönigStahl, Feal, Elgrad, Wienerberger i Profine, a organizaciju izložbe u Mostaru je podržao Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close