ZDŽ

Ministar najavio: Predložit ćemo online nastavu

Početkom ovog mjeseca otkriven je 31 pozitivni učenik, 55 nastavnika te 16 ostalih radnika zaposlenih u školama u toj županiji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2021. u 14:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zeničko-dobojske županije donijelo je odluku da se zbog pogoršane epidemiološke situacije do daljnjeg prolongira početak Programa obveznog predškolskog obrazovanja i odgoja za djecu koja u jesen trebaju krenuti u školu, potvrdio je resorni ministar Spahija Kozlić.

Najavljuje da će na sjednici Vlade ZDŽ, koja će zasjedati u petak, vrlo vjerojatno biti zauzet i stav za nastavak realizacije nastave u online obliku u osnovnim i srednjim školama u toj županiji, koja se trenutno odvija u školskim prostorima.

"Zbog povećanog broja oboljelih nastavnika i učenika, moj će prijedlog biti da se u nastavku nastava realizira online, odnosno da se vratimo na realizaciju nastave uz pomoć informatičkih sredstava i mreža", najavljuje Kozlić.

Početkom ovog mjeseca, zaključno s 9. ožujkom, otkriven je 31 pozitivni učenik (devet osnovaca i 22 srednjoškolca), 55 nastavnika te 16 ostalih radnika zaposlenih u školama u toj županiji.

U izolaciji se nalazi 346 učenika (240 osnovaca i 106 srednjoškolaca), 45 nastavnika te 12 ostalih zaposlenika.

Kako navodi Programa obveznog predškolskog obrazovanja i odgoja za djecu trebao početi na početku ovog mjeseca, ali je osim zbog pogoršane epidemiološke situacije bio odgođen i zbog neusvajanja budžeta ZDŽ-a, koji bi trebao biti usvojen do 31. ožujka.

"Očekujemo da će budžet biti usvojen do kraja mjeseca, ali POPOiO smo odgodili do daljnjeg. Vjerojatno njegova realizacija, ako uopće ove godine i počne, neće početi do druge polovine travnja ili početka svibnja mjeseca", zaključio je Kozlić.

Kopirati
Drag cursor here to close